Oslobodjenje

Podrška navijača mnogo bi nam značila

Fudbalerka milanskog Intera Maja Jelčić i članica splitskog Hajduka Nina Brnić najavljuju duel protiv selekcije Švedske

- J. T. J. T. J. T.

Đidić preuzeo Goražde

Aldin Đidić novi je šef stručnog štaba FK Goražde, a na ovoj poziciji će zamijeniti Admira Adžema koji je prije desetak dana napustio kormilo Goraždana.

- Želim pozdraviti sve igrače i navijače FK Goražde i zahvaliti upravi koja mi je ukazala priliku da radim u ovom klubu. Još nisam imao vremena da se upoznam sa igračima i to ću učiniti narednih dana. Moram pohvaliti prethodnog trenera Adžema koji je ostavio ekipu na četvrtom mjestu i, naravno, upravu koja se bori za ovaj klub i grad, kazao je Đidić, koji je kao trener radio u Famosu iz Hrasnice.

Baumgart vodi HSV

Steffen Baumgart, donedavni trener Kölna, novi je strateg HSV-A, potvrdio je njemački klub.

- Cilj je jasan, ne moramo oko njega pričati - promocija u Bundesligu, poručio je 52-godišnjak tokom predstavlj­anja u klubu za koji igra i reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e Dennis Hadžikadun­ić.

HSV je 12. februara otpustio trenera Tima Waltera i njegove pomoćnike. Dolazak novog trenera možda je i nova šansa za Hadžikadun­ića, s obzirom na to da je u posljednje vrijeme manje igrao. Ukupno pet mečeva ove sezone je odgledao s klupe.

Napadačica milanskog Intera Maja Jelčić jedna je od uzdanica ženske reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e u prvom izdanju UEFA Lige nacija.

Čast

Bh. tim očekuje dvomeč sa trećeplasi­ranom ekipom na posljednje­m Svjetskom prvenstvu Švedskom, a Jelčić ističe da su susreti sa velikim timom samo nagrada za sve ono što su zmajice postigle u Ligi nacija.

- Otkako sam došla, osjeti se pozitivna atmosfera, nismo svi tu, ali uvijek vlada dobro raspoložen­je. Najvažnije je da na terenu uradimo ono što se očekuje od nas i što najbolje znamo, ističe Maja Jelčić.

- Što se tiče utakmice u petak, svi znamo da neće biti lako, pripremamo se psihički i fizički. Naravno, mi smo svoj cilj ostvarili, te je ovo samo podstrek za sve što smo dosad napravili, jer je velika čast igrati protiv jedne reprezenta­cije kao što je Švedska, govori fudbalerka Intera.

- Za mene nikad nema pritiska kad igram utakmicu. Svaka utakmica je ono što najviše volim i zbog čega treniram, tako da pritisak nikad ne postoji. Tu smo da pokažemo šta znamo i možemo, istakla je Jelčić.

Ova mlada igračica poziva navijače da podrže žensku reprezenta­ciju u meču sa atraktivni­m protivniko­m.

- U petak bi nam podrška puno značila, nadam se da će nas navijači podržati u velikom broju.

Poziv selektoric­e Samire Hurem za dvomeč sa Švedskom dobila je i osamnaesto­godišnja Nina Brnić, članica Hajduka.

- Hvala selektoric­i na pozivu, drago mi je što se nalazim ovdje i što sam dio A tima. Lijep je osjećaj kad čestitke dolaze sa svih strana, ali najljepše je što je moja porodica ponosna na mene. Odmalena volim ovaj sport, pored toga što sam oduvijek željela igrati za našu reprezenta­ciju, težim tome da postanem i profesiona­lni sportista, kazala je Nina Brnić.

Karijera

O prvoj baraž utakmici kaže: - Sigurno da neće biti lako igrati protiv selekcije Švedske, koja se nalazi u samom vrhu ženskog fudbala. Vjerujem da će nas to dodatno motivisati da pružimo maksimum i odigramo dobro. Za mene je ovo najveća utakmica u karijeri i biće mi velika čast ako dobijem priliku da izađem na teren i zaigram.

 ?? ?? Optimizam vlada u taboru naše reprezenta­cije
Optimizam vlada u taboru naše reprezenta­cije
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina