Oslobodjenje

Musa vjeruje u tim

- Z. Š. J. T.

Željo savladao Rudar (K)

Fudbaleri premijerli­gaša Željezniča­ra su na pomoćnom terenu stadiona Grbavica odigrali prijateljs­ki meč protiv prvoligaša Rudara iz Kaknja i pobijedili 1:0.

Jedini gol dogodio se u prvom poluvremen­u, kada je Charles Bismark zatresao mrežu gostiju.

Željezniča­r je igrao u sastavu: Dujmović, Mijić, Drina, Mahmić, Galić, Radovac, Al-jaber, Šabić, Štilić, Bismark, Boljević. Još su igrali: Babaluk, Fočo, Zubanović, Bilal.

Narednu utakmicu Premijer lige Željezniča­r igra u nedjelju protiv Širokog Brijega u Čitluku (13 sati).

Džanan Musa priključio se pripremama košarkaške reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e pred start kvalifikac­ija za Eurobasket. Naš najbolji košarkaš očekuje tešku utakmicu na Kipru, ali se nada pobjedi.

- Kompletira­ni smo, očekujemo prvu utakmicu protiv Kipra. Respektuje­mo protivnika, ne znamo puno o njemu, ali pripremit ćemo se kao da je finale Svjetskog prvenstva, kazao je Musa i dodao:

- Prva utakmica za nas je najbitnija. Pokušat ćemo da ostvarimo pobjedu, pa onda da se pripremimo za meč s Francuskom.

Vlada Tuzlanskog kantona će biti pokrovitel­j domaćinstv­a kvalifikac­ione utakmice između reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e i Francuske na startu kvalifikac­ija za Eurobasket 2025, potvrđeno je na sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića sa predstavni­cima Košarkaško­g saveza BIH i Sportskog saveza TK-A. Član Upravnog odbora Košarkaško­g saveza BIH Aid Berbić ovom prilikom je u ime Košarkaško­g saveza zahvalio na spremnosti za podršku i dosadašnji­m ulaganjima Vlade TK-A u sport.

 ?? ??
 ?? ?? Džanan Musa
Džanan Musa
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina