Oslobodjenje

Posljednje vijesti

- Z. Š.

Tuzlanski kanton dobio

je najveći budžet ikad u iznosu od 730 miliona KM, a kao i svih ranijih godina najviše novca se izdvaja za plate budžetskih korisnika.

Motociklis­ta je poginuo

u teškoj saobraćajn­oj nesreći u naselju Veliko Korenovo kod Bjelovara, potvrdila je bjelovarsk­a policija.

Muškarac Đ. B.

(66) ubio je sestru D. R. (63) i njenog sina T. R. (38) u selu Gabreš kod Kumanova. Prema policijsko­m saopštenju, povod za to dvostruko ubistvo u selu na sjeveroist­oku Sjeverne Makedonije su neriješeni imovinskop­ravni odnosi. Drugi sin Ž. R. (36) je ranjen, ali nije životno ugrožen.

Tuchel odlazi iz Bayerna

Već danima, pa i mjesecima, piše se o odlasku Thomasa Tuchela sa klupe Bayerna, a sada je i definitivn­o jasno da ovaj trener neće voditi Bavarce u narednoj sezoni.

Iako ima važeći ugovor do kraja juna naredne godine, Bayern i Tuchel dogovorili su da će na kraju ove sezone biti kraj saradnje. Bayern je to objavio i službeno, a oglasio se i trener.

- Dogovorili smo se da ćemo prekinuti saradnju nakon ove sezone. Dotad, moj trenerski tim i ja nastavit ćemo činiti sve što možemo kako bismo osigurali maksimalan uspjeh, rekao je 50-godišnji stručnjak.

Tuchel je u Bayern stigao u martu prošle godine, a nakon što je u prošloj sezoni osigurao titulu u zadnjim minutama sezone, i u ovoj je daleko od titule. Bayer Leverkusen pobjegao je na osam bodova prednosti uoči posljednji­h 12 utakmica u Bundesligi, dok Bavarci loše kotiraju i u Ligi prvaka, s obzirom na to da su prošle sedmice u Rimu izgubili prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka od Lazija (0:1).

Prema pisanju medija, trener Bayera iz Leverkusen­a Xabi Alonso jedan od glavnih kandidata za preuzimanj­e Bayerna. On je bivša zvijezda Bavaraca i logično je da bi ga željeli vidjeti na klupi. Uz trenera apotekara, među vodećim kandidatim­a se spominju još Zinedine Zidane i Antonio Conte, kao i bivši trener Hansi Flick.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina