Oslobodjenje

Simone Inzaghi: Ništa još nije riješeno

Trener Intera oprezno je govorio o pobjedi svog tima protiv Atletico Madrida u prvom meču osmine finala Lige šampiona • Edin Terzić: Sve je u našim rukama

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Fudbaleri Intera pobijedili su Atletico u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona sa 1:0. U sudaru dvije ekipe sličnih karakteris­tika i identične formacije Inter je ipak bio bolji. Dominirao je, stvarao više šansi i na kraju zahvaljuju­ći Marku Arnautović­u došao do pobjede.

Priprema

Austrijski reprezenta­tivac pogodio je u 79. minuti, kada je odbijanac, nakon odbrane Oblaka, sproveo u mrežu gostiju. Prije toga je Arnautović imao još jednu veliku šansu, ali nije pogodio, pa je umalo postao i tragičar tima iz Milana.

- Naš nastup je bio jako dobar jer smo se suočili sa fizički i tehnički jakim timom. Nije bilo nimalo lako. Sada nas čeka još jedna teška utakmica u Madridu. Ostaje žal jer smo zaslužili nešto više, ali ovo je fudbal. Biće teško u Madridu, ali mi ćemo se pripremiti za drugo poluvrijem­e na najbolji način nakon što smo pobijedili u prvom, rekao je trener Simone Inzaghi.

- Igrali smo prilično dobro. Bili smo blizu onoga što smo tražili, da blokiramo njihov dobar napad, koji tim poput Intera zna iskoristit­i. Na kraju su iskoristil­i mnoge situacije u kojima smo gubili lopte za kontranapa­d i stvorili dobre šanse za gol, kazao je Diego Simeone, menadžer Atletica.

PSV i Borussia Dortmund su odigrali 1:1. Na poluvremen­u su gosti iz Dortmunda imali prednost nakon gola Malena u 24. minuti. Do remija je PSV došao pogotkom De Jonga sa penala u 56. minuti. Ovaj rezultat svakako više odgovara Borussiji, koja će pred svojim fantastičn­im navijačima imati šansu da osigura četvrtfina­le Lige šampiona.

Greške

- Sve je i dalje moguće. Već smo ove sezone pokazali da možemo postići dobre rezultate u gostima. Pogotovo kada vidite kako smo preuzeli kontrolu nakon primljenog gola. Bili smo mirni pod pritiskom, rekao je Peter Bosz, trener PSV-A.

- Rezultat je takav da još i dalje imamo sve u svojim rukama. Jasno je da moramo pobijediti kod kuće. Ali u svakom slučaju, morate pobjeđivat­i na domaćem terenu ako želite postići nešto. Pravili smo greške i moramo ih ispraviti na domaćem terenu, istakao je Edin Terzić, menadžer Borussije.

Osmina finala Lige šampiona, sinoć: Inter - Atletico 1:0

Igrali smo prilično dobro. Bili smo blizu onoga što smo tražili, da blokiramo njihov dobar napad, ističe Diego Simeone

(Arnautović 79), PSV - Borussia 1:1 (De Jong 56pen - Malen 24). Sinoć: Napoli - Barcelona, Porto - Arsenal.

 ?? ?? Tim iz Dortmunda je odigrao 1:1 protiv PSV-A u gostima
Tim iz Dortmunda je odigrao 1:1 protiv PSV-A u gostima
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina