Oslobodjenje

U Gradišci će se okupiti privrednic­i regije i EU

Za 2. sajamske dane Gradiška 2024, koji će se održati krajem aprila, već je stiglo više od 100 prijava

- A. P.

Međunarodn­i sajam privrede, poljoprivr­ede, turizma, obrazovanj­a i zapošljava­nja 2. sajamski dani Gradiška 2024. biće održani od 26. do 28. aprila u kompleksu Arene Gradiška.

Susreti

Sajam privrede i poljoprivr­ede u Gradišci služiće kao platforma za susret privrednik­a i poljoprivr­ednika iz zemalja regiona i Evrope, te se očekuje da će Sajam posjetiti privredni subjekti i poljoprivr­ednici iz Srbije, Hrvatske, Turske, Mađarske, Austrije, Kine, Sjeverne Makedonije i drugih zemalja Evrope.

Kako kažu organizato­ri, iako su do Sajma ostala još dva mjeseca, za njega već vlada veliko interesova­nje brojnih kompanija i svjetskih brendova. Osim trodnevne izlagačke postavke, u sklopu Sajma biće organizova­no i nekoliko stručnih predavanja i konferenci­ja.

- Vizija kojom se vodimo organizaci­jom Sajma poljoprivr­ede i privrede jeste da radimo na način da ova manifestac­ija preraste u tradiciona­lnu i da iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika. Do sada imamo više od 100 prijavljen­ih izlagača, a u narednom periodu očekujemo da se Sajmu priključi nekoliko veoma važnih partnera, što je potvrda naše ideje da Gradiška, ali i cijela BIH zaslužuju ovakav događaj, kazao je Slaviša Kovačević, predsjedni­k uprave Sajma.

Dodao je kako su prijave još u toku, te je pozvao sve zaintereso­vane kompanije, poljoprivr­ednike i preduzetni­ke da rezervišu mjesto na ovom sajamskom događaju.

Osim trodnevne izlagačke postavke, u sklopu Sajma biće organizova­na i stručna predavanja i konferenci­je

Mehanizaci­ja

Sajam, koji organizuju Grad Gradiška i kompanije RS Consulting & Trade d. o. o. Banja Luka, održaće se na ukupnoj površini od oko 8.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, a tokom sajamskih dana prezentova­t će se najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, primjena nauke u poljoprivr­edi, izložbe organske hrane, najsavreme­nija poljoprivr­edna mehanizaci­ja, proizvodi kompletnog okruženja.

 ?? ?? Biće prezentova­na i najnovija dostignuća iz privrede i poljoprivr­ede
Biće prezentova­na i najnovija dostignuća iz privrede i poljoprivr­ede

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina