Oslobodjenje

Šta krije kuća užasa?

U Lipnici kod Tuzle ubijena je 48-godišnja Selma Baluković, potvrdili su iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona

-

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona otkrilo je identitet žene koju je u Lipnici kod Tuzle ubio njen suprug. Riječ je o 48-godišnjoj Selmi Baluković.

Vještačenj­a

- Postupajuć­i tužilac Tužilaštva i istražitel­ji Sektora kriminalis­tičke policije MUP-A Tuzlanskog kantona obavljaju istražne radnje u cilju utvrđivanj­a svih okolnosti, odnosno kompletnog činjenično­g stanja, a koje se vezuje za pronalazak tijela Selme Baluković u njenoj kući u tuzlanskom naselju Lipnica, rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Kazao je da su na tijelu preminule pronađene povrede u predjelu vrata i jedna ubodna povreda u predjelu grudnog koša. - Moramo sačekati da obducent dostavi nalaz i mišljenje kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, naveo je on.

Arnautović je potvrdio da se zločin dogodio u kući žrtve, gdje je sa povredama pronađen i njen muž, 50-godišnji Mađar.

- Imao je ubodne rane u predjelu abdomena. On je prevezen u UKC u Tuzli. Podvrgnut je operativno­m zahvatu i trenutno se nalazi u Jedinici intenzivne njege, kaže Arnautović.

On je dodao da je uviđaj okončan te da se nastavlja istraga.

- Sa mjesta događaja izuzeti su svi tragovi biološkog porijekla, kao i neki drugi predmeti koji su izuzetno značajni kako bi se utvrdilo činjenično stanje u vezi sa ubistvom ove žene. Radi se o predmetima za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela ubistva. Obavit će se sva potrebna vještačenj­a i tragova

Policija sumnjiči R. M. iz Kotorvaroš­i da je u tom mjestu sa livade ukrao dvije ovce i tri koze. Kod njega je policija pronašla životinje koje su vraćene domaćinu.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, R. M. je osumnjičen da je prošle godine počinio krivično djelo krađa, a uhapšen je odmah po prijavi. biološkog porijekla u nekoj kasnijoj fazi, kao i tragova DNK, izjavio je Arnautović.

Oštri predmet

Vlasnik je tek jučer oko 12 sati prijavio da je u oktobru 2023. R. M. u Kotorvaroš­i sa livade koja nije bila ograđena ukrao njegove dvije ovce i tri koze.

- Materijaln­a šteta pričinjena ovim krivičnim djelom iznosi oko 1.000 KM. O svemu navedenom obaviješte­n je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, navode iz banjalučke policije.

 ?? ?? Tereti se i za nedozvolje­no držanje oružja
Tereti se i za nedozvolje­no držanje oružja
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina