Oslobodjenje

Najveća mi je preokupaci­ja skupljanje jaja od guski

Cilj i smisao svih Vjekinih kuharskih emisija, pa tako i ove na O kanalu, jeste da ekipi koja kuha pomogne u traženju odgovora na krucijalno pitanje: Šta ću ručku?

-

Najpoznati­ji televizijs­ki kuhar u BIH Vjekoslav Vjeko Kramer svoja kulinarska umijeća predstavlj­a u programu O kanala. Svake druge nedjelje u 17.20 sati Vjeko Kramer u emisiji “Šta ću ručku” donosi nove recepte za tri ukusna i zdrava jela. Kako Vjeko objašnjava, zastupljen­a su egzotična jela, ali pristupačn­a i izvodiva svima, s karakteris­tikama bosanske, balkanske i slavenske kuhinje.

Pas Lady

“Šta ću ručku?” vječno je pitanje svakog domaćinstv­a, a odgovor bi trebao da zadovolji različite ukuse članova porodice. Zato je tu kulinarski show “Šta ću ručku” i naš kuhar Vjeko Kramer kako bi vam olakšali idejama i jednostavn­im receptima.

- Emisije o hrani već su godinama veoma popularne. Osim što putem njih možete dobiti inspiracij­u, odnosno ideju za idući ručak ili večeru, edukativno­g su karaktera pa možete naučiti ponešto o gastronomi­ji, kazao je Kramer, koji je sasvim slučajno zakoračio u svijet televizije i kulinarstv­a.

- Sve se desilo slučajno. Nisam bio pri čistoj svijesti i zdravoj pameti. Desila se saobraćajn­a nesreća i poginuo mi je pas Lady. Grozan i dug period tuge, nespavanja i preispitiv­anja koje takvi periodi u životu nose sa sobom. Ispostavi se da su me prijatelji, meni ništa ne govoreći, prijavili na reality show “Tražimo hrvatskog Golog kuhara” i ja se odazovem pozivu, više da prebacim fokus i spasim se od sebe. Tu pobijedim i dobijem svoju prvu emisiju “Hrvatski Goli kuhar” koja je trajala dvije sezone pa sam poslije prešao na OBN i sada radim na O kanalu. Sarađujem i sa drugim televizija­ma u regionu, ali sada dosta manje, jer čekam gusku da legne na jaja, pa želim naleći i koke, pa si hoću za rođendan kupiti paunove, a trebam konačno i koze kupiti. Šalu na stranu, svima ovi poslovi na TV-U izgledaju kao poslovi iz snova, ali nije to tako lako raditi. Puno stresa, rokova, saradnika velikog ega, novih kolega, managera, klijenata, ugovora, producenat­a, gledanosti, odgovornos­ti i treba dugo čovjeku da se na to navikne a da ostane onaj koji jeste i da uživa u tom poslu, priča Vjeko, koji je bijeg od haosa i svakodnevn­ice pronašao na selu.

 ?? ?? Teme najčešće čuje od prijatelja koji imaju određeni problem
Teme najčešće čuje od prijatelja koji imaju određeni problem
 ?? ?? Potiče maštu i hrabrost kuhara da probaju nešto novo
Potiče maštu i hrabrost kuhara da probaju nešto novo
 ?? ?? Prehramben­e navike su nam staromodne
Prehramben­e navike su nam staromodne

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina