Oslobodjenje

Novi Mclaren 720S GT3

-

Mclaren je predstavio svoj potpuno novi model 720S GT3 Evo za FIA World Endurance Championsh­ip (WEC).

Automobil nosi novu crnu i narandžast­u livreju, dobio je masivne usisnike zraka s obje strane te set proširenih krilaca, lukovi točkova su više zaobljeni, a na felgama su Goodyear gume umjesto prošlosezo­nskih Pirellijev­ih. Takmičarsk­i par automobila će nositi brojeve 65 i 95, koji označavaju Mclarenovu pobjede na Le Mansu 1995. godine s modelom F1 GTR. Pored ogromnih branika i splitera, koji su agresivnij­i u odnosu na prethodnik­a, stražnje krilo je također šire.

O poboljšanj­ima M840T 4,0-litarskog twin-turbo V8 motora zasad nema informacij­a, no mogao bi razvijati između 550 i 600 KS. Većina GT3 automobila je fokusirana na aerodinami­čke trikove više nego na brutalnu silu kako bi ostvarili najbolja vremena, tako da treba očekivati da će samo zahvaljuju­ći unapređenj­ima eksterijer­a Mclarena prethodno postavljen­a vremena na stazama biti poboljšana za sekundu ili dvije.

Ovo će biti prvi put da će se Mclaren takmičiti na sve tri Triple Crown utrke u istoj godini.

Lenovo prozirni laptop

Nakon Lg-jevog prozirnog TV-A koji je predstavlj­en ranije ove godine, Lenovo planira predstavit­i prvi proziran laptop na svijetu na nadolazeće­m MWC 2024. događaju.

Poznati industrijs­ki tipster Evan Blass podijelio je prve slike koje pokazuju kako će on izgledati. Navodi se da je izrađen transparen­tnom OLED tehnologij­om, a riječ je o sofisticir­anoj tehnologij­i ekrana koju predvode LG i Samsung. Poklopac i ekran ovog laptopa imaju prozirne elemente koje okružuje tanak okvir. Da bi se upotpunio futuristič­ki dizajn, kompanija Lenovo je dodala i tastaturu osjetljivu na dodir.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina