Oslobodjenje

Pehlivanov­ić ogorčen odlukom WPA

Svjetska bilijar federacija WPA nije pozvala najboljeg bh. igrača na svjetsko prvenstvo koje će se od 27. februara igrati u Las Vegasu, niti je objasnila razloge

- Z. Š.

Najbolji bosanskohe­rcegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanov­ić ogorčen je jer ga Svjetska bilijar federacija (WPA) nije pozvala na svjetsko prvenstvo u disciplini 10 koje počinje u Las Vegasu od 27. februara.

Iako je na rang-listi među 20 najboljih igrača svijeta, evropski je prvak u ovoj disciplini, te finalista Svjetskog prvenstva u disciplini 8, iz WPA ga nisu pozvali na takmičenje na kojem će učestvovat­i 64 igrača.

Sanjin se povodom ovoga javno oglasio, a dobio je podršku iz svih dijelova planete, i od navijača, ali što je još bitnije, od igrača.

- Dobio sam mnogo poruka zašto se ne takmičim i tako dalje pa sam odlučio objaviti ovo. Pravo pitanje bi išlo na adresu Svjetske bilijar asocijacij­e od koje još nisam dobio odgovor. Nakon što sam bio drugi na zadnjem Predator WPA Svjetskom prvenstvu, rangiran na 20. mjestu WPA liste i evropski prvak u disciplini desetka, tužno je i razočarava­juće što nisam dobio poziv na Svjetsko prvenstvo, poručio je Pehlivanov­ić i dodao:

- Osjećam da sam u najboljoj formi života, fokusiran sam, posvećen, ali pretpostav­ljam da moja postignuća i trenutni ranking nisu bili dovoljno dobri. Ne želim uvrijediti ljude koji marljivo rade u ovom sportu, ali sram vas bilo WPA jer se niste udostojili čak ni odgovoriti vašem 20. rangiranom igraču. Možda ne zaslužujem mjesto među 64 igrača, ali zaslužujem odgovor.

Na Sanjinovu objavu reagiralo je mnogo ljudi, pisali su na adresu WPA, a možda je najznakovi­tija podrška koju je dobio od trenutno najboljeg igrača svijeta, legendarno­g Shane van Boeninga, koji je na objavu našeg asa napisao “Ovo je nevjerovat­no”.

 ?? ?? Sanjin Pehlivanov­ić je bio finalista posljednje­g Svjetskog prvenstva u organizaci­ji WPA
Sanjin Pehlivanov­ić je bio finalista posljednje­g Svjetskog prvenstva u organizaci­ji WPA

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina