Oslobodjenje

Zmajevi žele pobjedom otvoriti kvalifikac­ije

Najbolji bh. košarkaši gostuju Kipru u okviru 1. kola kvalifikac­ija za Eurobasket, a ekipu predvodi naš najbolji igrač Džanan Musa

- J. T. J. T.

Džeko ponovo trenira

Reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e i napadač Fenerbahce­a Edin Džeko nije odradio trening sa ekipom u srijedu u klupskom kampu. Umjesto toga, trenirao je u dvorani, odvojeno od tima. Razlog su bile mjere opreza zbog zamora mišića. Srećom po Fener, jučer ujutro se Džeko vratio treninzima. Fener je objavio fotografij­u našeg reprezenta­tivca i tako obradovao navijače. Fenerbahce je trenutno drugi tim na tabeli turske Superlige sa 67 bodova. Dva više ima Galatasara­y. Fener sutra dočekuje Kasimpasu, za koji nastupa bh. reprezenta­tivac Haris Hajradinov­ić.

Košarkaška reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e jučer rano otputovala je u Beograd, odakle se letom zaputila za Kipar, gdje danas protiv domaćina igra susret 1. kola kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo.

Reket

Na listu putnika selektor Adis Bećiragić uvrstio je 12 igrača koji će biti u kadru za današnju utakmicu prvog kola kvalifikac­ija za Eurobasket 2025. Na spisku su: Adin Vrabac, Džanan Musa, Amar Alibegović, Edin Atić, Amar Gegić, Ajdin

Penava, Adnan Arslanagić, Kenan Kamenjaš, Markus Lončar, Aleksandar Lazić, Vojin Ilić i Ismet Sejfić.

Bećiragić ističe da nacionalni tim u dobrom raspoložen­ju ulazi u kvalifikac­ije za Eurobasket 2025. Uvjeren je da će se zmajevi na Kipru predstavit­i u dobrom izdanju.

- Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu, što je najvažnije. Zadovoljan sam odnosom na treninzima, maksimalno smo svi fokusirani na utakmicu koja je pred nama. Kipar nije nimalo bezazlen protivnik, šta god neko mislio. Niži su i brži od nas, imaju opasne šutere, dok reket pokriva naturalizo­vani američki centar Willis, koji sada igra u Japanu, a nastupao je ranije za neke ozbiljne evropske klubove. Ipak, ne odričemo se uloge favorita, učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu na startu kvalifikac­ija, istakao je Bećiragić.

Drugi susret

Susret između Kipra i BIH igra se u Nikoziji od 18 sati uz direktan prenos na Sportklubu 3. U drugom susretu naše grupe od 20.30 sati igraju Francuska i Hrvatska.

Kipar nije nimalo bezazlen protivnik šta god neko mislio. Niži su i brži od nas, imaju opasne šutere, kaže selektor Adis Bećiragić

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina