Oslobodjenje

Bašić skratio spisak

- J. T.

Selektor ženske seniorske rukometne reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e Adnan Bašić odredio je skraćeni spisak igračica na koje računa za dvomeč protiv Grčke u 3. i 4. kolu kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo 2024.

Na spisku se nalaze: Anica Gudelj (Corona Brasov, Rumunija), Darjana Vukliš (Borac), Sara Majkić (Borac), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK, Grčka), Slađana Andrić (Borac), Damljana Bošnjak (La Rioja, Španija), Helena Ćurić (Borac), Desire Kolašinac (Kappel Windeck, Njemačka), Armina Isić (Dacia Mioveni, Rumunija), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin, Francuska), Azra Topčić (Krajina), Lana Lončar (Borac), Alena Latifović (Ilidža).

Prvi susret protiv Grčke igra se 28. februara u 19 sati u Cazinu, a susret 4. kola igra se 3. marta u 16 sati u Kozaniju. Nakon dva kola u grupi 1 naša selekcija je bez bodova, te je u prva dva kola upisala isto toliko poraza. Naše rukometaši­ce su poražene od Rumunije u gostima (18:49) i Hrvatske na domaćem terenu (17:31). I Grčka je u prva dva kola upisala dva poraza, a prvo mjesto na tabeli dijele Rumunija i Hrvatska, koje imaju po dvije pobjede i po maksimalna četiri boda.

U prvoj utakmici 20. kola WWIN lige BIH fudbaleri GOŠK-A dočekuju dobojsku Slogu.

- Zadovoljni smo sa prve dvije utakmice, uzimajući u obzir da je to otvaranje polusezone. Bilo je iznenađuju­ćih rezultata. Kvalifikov­ali smo se dalje u Kupu, a nismo primili gol protiv Veleža. Svi treneri kažu, kada već ne mogu pobijediti, dobro je ne izgubiti. GOŠK je promijenio trenera, pobijedio je Igman i pokazao da je vjerovatno pogodio sa dovođenjem trenera Admira Adžema. Svakako, dobro ga poznajem, Željina škola, kaže Vlado Jagodić, trener Sloge, pa nastavlja:

- Nama su i protiv Veleža mnogo nedostajal­i Redžić i Nikolić. Redžić se nije oporavio dovoljno da bismo rizikovali, dok je Nikolić odradio kartone. Usložilo nam je situaciju to što

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina