Oslobodjenje

Posljednje vijesti

- J. T.

U srednjoj školi

u Wuppertalu, na zapadu Njemačke, jedan učenik nožem je povrijedio četvoro kolega, nakon čega je savladan i uhapšen, a također je zadobio ozljede. Policija je objavila da učenik boluje od psihičkog poremećaja.

Njemačka, francuska i

belgijska policija, nakon istrage koja je trajala godinu, uhapsila je 19 osoba, koje se terete za krijumčare­nje ljudi, objavio je Europol.

U kineskom gradu

Guangzhou teretni brod se zabio u most, pri čemu je u rijeku propalo pet vozila, uključujuć­i javni autobus. U nesreći je poginulo dvoje ljudi, a troje se još vode kao nestali.

Stanivukov­ić oduševljen

Gradonačel­nik Banje Luke Draško Stanivukov­ić predložio je da ovogodišnj­a dobitnica Grba grada Banja Luka bude Lana Pudar. Najbolja bosanskohe­rcegovačka plivačica nedavno je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Dohi, gdje je u disciplini 200 metara delfin osvojila bronzanu medalju. Bila je to 19. medalja za fantastičn­u Mostarku koju na putu do novog velikog uspjeha nije spriječila ni povreda ramena. Njenim nastupima oduševljen je i Draško Stanivukov­ić, što je pokazao objavom na zvaničnoj Facebook stranici.

- Mlada heroina, zlatna djevojka koja je osvojila svijet i oborila sve rekorde, naš je prijedlog za ovogodišnj­u dobitnicu Grba grada Banja Luka! Šampion čiji se uspjesi slave u svim dijelovima zemlje postao je uzor mnogim mladim ljudima, kako u Banjoj Luci tako i u cijeloj regiji, poručio je Stanivukov­ić.

- Zbog ogromnog uspjeha, velike motivacije mladih da se bave sportom i promocije sporta i zdravog života, ovom prilikom je pozivam da bude naš gost na proslavi Dana grada kako bih joj lično čestitao na njenim uspjesima. Banja Luka želi da je nagradi i ugosti kao šampionku, ona je to apsolutno zaslužila, navodi se u objavi gradonačel­nika Banje Luke.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina