Oslobodjenje

Xavi: Barcelona je trebala pobijediti

Oni su postigli gol iz jedne šanse koju su imali, kazao je menadžer Katalonaca nakon remija protiv Napolija u prvom meču osmine finala Lige šampiona

- Piše: JASMIN TAJIĆ

U prvom meču osmine finala Lige šampiona Porto je na svom terenu dočekao ekipu Arsenala. Domaćima je pobjedu donio dvadesetše­stogodišnj­i Galeno postigavši pogodak u 94. minuti utakmice.

Atmosfera

Komentar na utakmicu dao je trener Mikel Arteta.

- Teško je igrati na ovom stadionu. Porto je veoma organizova­n tim i imali smo neke probleme, posebno u prvom poluvremen­u, gdje smo trebali dosta bolje napadati. Jasno je šta moramo uraditi, rekao je Arteta te dodao:

- Sada je jasnije nego ranije. Želite li biti u četvrtfina­lu, savladajte protivnika, mi ćemo se pripremiti za to pred našim navijačima. Moramo kreirati posebnu atmosferu na Emiratesu i krenuti po prolaz. Trebamo dobiti određeni momentum u utakmici i ne gubiti glavu. Ovo je bio faul za faulom i tako ukrug. Sudija je pomogao u tome, ali sam uvjeren da će sve biti kako treba.

Želite li biti u četvrtfina­lu, savladajte protivnika, mi ćemo se pripremiti za to pred našim navijačima, kaže Mikel Arteta

- Odlično smo prenosili loptu do krila. Zaustavili smo i njihovu igru na sredini. Sve što smo pripremili, vidjelo se na terenu. Čestitam mojim igračima, koji su savršeno izveli naš plan. Igrači moraju biti zadovoljni onim što su uradili. Bilo je malo vremena za rad, ali je bilo puno odlučnosti, kazao je Sergio Conceicao, menadžer Porta.

Napoli i Barcelona su odigrali 1:1 u Napulju.

- Napoli je bio taktički konfuzan. Ali ono što je najvažnije, ekipa je adekvatno reagovala i uspjela da se izbori sa Barcelonom. Imamo još puno posla, ali čestitam ekipi na borbi i povratku. Bilo je dobro drugo poluvrijem­e, ali na taktičkom planu još mora da se napreduje, rekao je Francesco Calzona, koji je debitovao na klupi Napolitana­ca, nakon što je u ponedjelja­k zamijenio Waltera Mazzarrija.

Suprotna polovina

- Zaslužili smo pobjedu. Trebalo je samo da smirimo igru poslije gola, dok smo igrali na suprotnoj polovini, to je ono što sam propustio. Ali to je Liga šampiona, oni su postigli gol iz jedne šanse koju su imali, kazao je Xavi Hernandez, trener Barcelone.

Svi rezultati osmine finala Lige šampiona: Napoli - Barcelona 1:1, Porto - Arsenal 1:0, Leipzig - Real Madrid 0:1, Kopenhagen - Man. City 1:3, PSG - Real Sociedad 2:0, Lazio Bayern 1:0, PSV - Borussia 1:1, Inter - Atletico 1:0.

 ?? ?? Navijači Porta slave Galena, koji je postigao pogodak u 94. minuti
Navijači Porta slave Galena, koji je postigao pogodak u 94. minuti
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina