Oslobodjenje

Isključenj­a struje

- J. MA.

Odbor za dodjelu Šestoapril­ske nagrade Grada Sarajeva u 2024. predložio je dva kandidata za dodjelu pojedinačn­e nagrade i dva kandidata za dodjelu kolektivne nagrade.

Za dodjelu pojedinačn­e Šestoapril­ske nagrade predložena je prof. dr. sci. Branislava Draženović-peruničić, za značajna ostvarenja i rezultate rada u oblasti nauke i obrazovanj­a, kao prvorangir­ana, te Zdravko Čolić za značajna ostvarenja i rezultate rada u oblasti kulture i umjetnosti, kao drugorangi­rani kandidat.

Stvaralašt­vo

Za dodjelu kolektivne Šestoapril­ske nagrade predloženo je Udruženje Renesansa, za značajna ostvarenja i rezultate rada u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, kao prvorangir­ani, te Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektua­laca, za značajna ostvarenja i rezultate rada u drugim oblastima rada i stvaralašt­va, kao drugorangi­rani kandidat.

Gradsko vijeće Sarajeva će, u skladu s Odlukom o uslovima i načinu dodjele Šestoapril­ske nagrade Grada Sarajeva, razmotriti prijedloge Odbora i donijeti konačne odluke o dodjeli nagrade u 2024. na sjednici koja se planira održati sredinom marta.

U Odboru za dodjelu Šestoapril­ske nagrade su akademik Kemal

Hanjalić, prof. dr. Hadžan Konjo, dr. sc. Mirsada Murtić, prof. dr. Jasmina Selimović, prof. dr. Amela Mustafić i prof. dr. Ifet Mahmutović, te članovi Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća dr. sc. Mirela Džehverovi­ć, Biljana Lazarević, Muamer Mekić, Almedin Miladin, Drago Jurić, Adi Škaljić, koji je ujedno predsjedav­ajući Odbora, i Vedad Deljković, zamjenik predsjedav­ajućeg Odbora.

Sarajevska pahuljica

Gradsko vijeće donijelo je odluku da su prof. dr. Ljubiša Zečević, posthumno, te Muhamed Žero, Eric Breton, Vesna Bajkuša i Hajriz Brčvak dobitnici priznanja Plaketa Grada Sarajeva, a Senida Karović nagrade “Graham Bamford”.

Farah Ličina, Ada Korić i Dan Gračić su, odlukama Gradskog vijeća, dobitnici nagrade Sarajevska pahuljica.

Prof. dr. Ljubiša Zečević, posthumno, te Muhamed Žero, Eric Breton, Vesna Bajkuša i Hajriz Brčvak dobiće Plaketu Grada Sarajeva

Zbog izvođenja neophodnih radova na elektroene­rgetskim postrojenj­ima, u nedjelju će bez struje od 8 do 9 sati ostati Branilaca grada, Kulovića, Maršala Tita, od 8.30 do 11 Džemala Bijedića, Branilaca grada, Branilaca Sarajeva, od 8.30 do 16 Kulovića, Obala Kulina bana, Šenoina. Od 9 do 10 Branilaca grada, Branilaca Sarajeva, Maršala Tita, Šenoina, od 10 do 11 Mis Irbina, Radićeva, Crna Rijeka, od 11 do 12 Branilaca grada, Branilaca Sarajeva, Kulovića, Obala Kulina bana i Šenoina.

 ?? ?? Gradsko vijeće će donijeti konačnu odluku
Gradsko vijeće će donijeti konačnu odluku
 ?? ??
 ?? ?? Abel Baltić odlazi iz moralnih razloga
Abel Baltić odlazi iz moralnih razloga

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina