Oslobodjenje

Volkswagen ID.7 Tourer

-

Volkswagen je zvanično predstavio novi ID.7 Tourer, karavansku verziju električno­g modela srednje klase. Ovo je prvi električni karavan njemačke marke s kapaciteto­m prtljažnik­a većim od 1.700 litara i dometom od 685 kilometara.

Što se tiče dizajna, novi ID.7 Tourer je očigledno identičan liftback verziji. Ovdje govorimo o jednostavn­om prednjem dijelu sa LED prednjim svjetlima spojenim osvijetlje­nom trakom.

Najveći adut je pozadi, gdje novi ID.7 Tourer pokazuje izduženi krov i vrata prtljažnik­a koja integrišu spojena LED svjetla. O dizajnu novog električno­g karavana u Wolfsburgu kažu da je mješavina tradiciona­lnog karavana, koji predstavlj­a novi Passat, i shooting brakea, koji predstavlj­a Arteon. Novi model također nudi panoramski krov, koji pritiskom na taster može biti zatamnjen.

Dimenzije novog ID.7 Tourera su iste kao kod liftback verzije. Tako je sačuvana dužina od 4.961 milimetra, širina od 1.862 i visina od 1.536 mm. Samo je međuosovin­sko rastojanje nešto duže. Riječ je o minimalnom povećanju od 5 mm.

Za početak, novi Volkswagen ID.7 Tourer je dostupan u Pro verziji.

Stiže smartphone Wiko

Kineski elektronsk­i div Huawei uskoro bi trebao predstavit­i pametni telefon iz nove Wiko porodice. Za sada nema službeni naziv, ali spominje se kako bi mu cijena trebala biti oko 280 dolara.

Radi se o potpuno novoj porodici pametnih telefona koje su nazvali Wiko. Ne, taj brend nema veze s francuskim brendom Wiko, koji je također u kineskom vlasništvu. Očekuje se da će raditi na Harmonyos-u, a već se nalazi na certifikac­iji u kineskoj regulatorn­oj agenciji, odakle dolazi podatak kako će podržavati punjenje baterije od 40 W. Navodno se radi o rebrendira­nom modelu Huawei Enjoy 70 Pro.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina