Oslobodjenje

Sarajeva nastavilo sa lošim igrama

Tim sa Koševa je u 20. kolu WWIN lige BIH doživio poraz na gostovanju kod posljednje­plasirane ekipe

- J. t.

Gradski stadion u Ugljeviku. Gledalaca: 600. Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin). Strijelci: 1:0 - Vadze (90+3). Žuti kartoni: Milisavlje­vić (trener), Tomanović, Malić, Karaklajić, Vadze (Zvijezda), Radović, Aničić (Sarajevo).

ZVIJEZDA 09: Damjanović, Šapić, Ristanović, Malić, Tomanović, Ponjević, Karaklajić (86. Dujković), Šipovac (42. Vadze), Maksimović, Saliman (78. Ivančić), Vukoja. Trener: Darko Milisavlje­vić.

SARAJEVO: Iliev, Đuričković, Aničić, Radović, Kyeremeh (84. Čataković), Buljubašić (77. Mehmedović), Mustafić, Matanović, Hasić (62. Beganović), Ziljkić (62. Penaranda), Oliveira. Trener: Simon Rožman.

Šok za šokom priređuju fudbaleri Sarajeva svojim navijačima, a novi je stigao u subotu na gostovanju u Ugljeviku, gdje je Zvijezda 09 savladala tim sa Koševa rezultatom 1:0 u meču 20. kola WWIN lige BIH.

Zvijezda je od mnogih bila otpisana, ali sada je sve bliže zoni opstanka i nada i dalje tinja, a gol za pobjedu postigla je u 93. minuti. Iako je strijelac Vadze bio u offsideu, sudijska zastavica je ostala spuštena, pa je uslijedilo veliko slavlje domaćih, koji su tako upisali četvrtu pobjedu.

S druge strane, Sarajevo nije zaslužilo više od onoga što je dobilo. Jalovi napadi bordo tima, igra bez ideje, vezni red bez jasnih uloga i zadataka, a navijači krivca vide u treneru Simonu Rožmanu i sportskom direktoru Senijadu Ibričiću. Šta god da muči Sarajevo, stanje na terenu nije dobro. Prve tri utakmice na proljeće su putokaz kako ne treba, a da li će će to uvidjeti igrači i stručni štab tima sa Koševa, ostaje nam da vidimo. U ovoj sedmici za Sarajevo slijede dva velika izazova, jer gostuje Borcu u Kupu i vječitom rivalu Želji u ligi.

- Bili smo bolji cijelu utakmicu. Preživjeli smo jednu šansu iz prekida, gdje smo znali da Sarajevo ima ozbiljan kvalitet. Nagrađeni smo za našu igru i karakter. Trebali smo i u prethodnim utakmicama biti nagrađeni, kao i u Posušju. Svi su nas otpisali, ali borit ćemo se do kraja, rekao je Darko Milisavlje­vić, trener Zvijezde.

- To tako izgleda kada ne ide. Bili smo dobro spremni. Ne mogu zamjeriti momcima trud ili želju, jednostavn­o ne ide. Nikako da se odbije u gol, da bi nas malo rasteretil­o. Na kraju čestitke Zvijezdi za pobjedu, rekao je Simon Rožman i rekao da o njegovom odlasku iz klub ne odlučuje on, nego uprava kluba.

- Znamo kako u klubu radimo, mislim da smo sve odradili pošteno, ali nema rezultata. To nije pitanje za mene, kazao je Rožman.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina