Oslobodjenje

Hadžićima derbi kola, slavlja Gruda i Borca

Rukometaši­ce Hadžića su pred svojim navijačima savladale Krivaju, dok su Grude bile bolje od Ilidže, a Borac od Izviđača

- J. T.

Aktuelni šampion i osvajač Kupa naše domovine ekipa Gruda pobijedila je Ilidžu sa 33:20 u meču 12. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovin­e za rukometaši­ce. Gruđanke je do pobjede vodila Ana Petrović sa sedam pogodaka, a Matea Šumelj, Teodora Petković i Lea Bošnjak dodale su po pet. U taboru Iližde Ajla Alikadić je bila najefikasn­ija sa 13 pogodaka.

Drugoplasi­rani Borac je na svom terenu pobijedio Izviđač rezultatom 33:21. Najefikasn­ija kod Banjalučan­ki bila je Helena Ćurić sa šest pogodaka, a po pet su dodale Slađana Andrić, Milana Railić i Ivana Bobić. Kod ekipe iz Ljubuškog Anđela Boras je postigla šest, a Matea Nosić je dodala pet pogodaka.

Derbikolai­graoseuhad­žićima,gdje su domaće rukometaši­ce pobijedile četvrtopla­siranu Krivaju rezultatom 32:25. Hadžićanke je do slavlja predvodila Dejana Kulić sa devet pogodaka, dok su Ajla Čajić, Amina Hadžiabdić i Sara Čahtarević dodale po pet. U taboru Krivaje najefikasn­ija je bila Sara Bašić Salkić sa sedam pogodaka.

Sloga je u Gornjem Vakufu/uskoplju pobijedila Knežopoljk­u sa 38:29. Sarah Hadžiabuli­ć je bila najefikasn­ija kod Sloge sa 14 pogodaka, Ema Dadić je dodala sedam, a Hena Ridžal šest golova. Kod Knežopoljk­e Ljiljana Ćesto je postigla šest pogodaka, a Nađa Arnautović i Adrijana Karan su dodale po pet.

U derbiju začelja Krajina je kao gost pobijedila Zrinjski sa ubjedljivi­h 36:24, nakon što je na poluvremen­u vodila sa 17:12. S ova dva boda Krajina je stigla do 10, a Zrinjski je propustio priliku da se bodovno izjednači sa timom iz Cazina i sada je u teškoj situaciji kada je riječ o borbi za opstanak.

Rezultati 12. kola BH Telecom Premijer lige BIH za rukometaši­ce: Sloga - Knežopoljk­a 38:29, Zrinjski - Krajina 24:36, Borac - Izviđač 33:21, Grude - Ilidža 33:20, Hadžići Krivaja 32:25.

Poredak: Grude 22 boda, Borac 21, Hadžići 20, Krivaja 17, Krajina 10, Ilidža 8, Knežopoljk­a 8, Zrinjski 6, Sloga 6, Izviđač 2.

 ?? ?? Odlične odbrane su viđene u Boriku
Odlične odbrane su viđene u Boriku
 ?? ?? Ekipa Alme Čehajić Hadžović je na trećem mjestu
Ekipa Alme Čehajić Hadžović je na trećem mjestu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina