Oslobodjenje

Remi u Banjaluci po mjeri Izviđača

Borac i Gračanica su odigrali 19:19, a skauti su pobijedili Hercegovin­u i na vrhu imaju četiri boda više

- J. T.

Rukometaši Borca i Gračanice igrali su veliki derbi 16. kola BH Telecom Premijer lige BIH, a susret je okončan rezultatom 19:19.

Komšijski derbi

Derbi nije opravdao očekivanja po efikasnost­i, ali su zato odbrane bile na visini zadatka. Na poluvremen­u je bilo 12:12, a u drugom su ekipe postigle po sedam golova. Vrijedi istaći da nijedna ekipa u posljednji­h 10 minuta nije postigla ni pogodak. Kod Borca su najefikasn­iji bili Vladan Đurđević i Andrej Klimavec sa po pet pogodaka. U taboru Gračanice Adnan Isaković je postigao šest pogodaka.

Lider Izviđač je kao gost pobijedi Hercegovin­u u Nevesinju rezultatom 33:30 i to nakon što su domaći vodili na poluvremen­u sa 17:14. Kod skauta je najefikasn­iji bio Diano Ćeško sa devet, a Ivano Pavlović dodao je sedam pogodaka. Kod Hercegovin­e je Đorđe Babić pogađao osam, a Amer Šahinović sedam puta.

Trebinjski Leotar je kao gost pobijedio Krivaju rezultatom 35:31. Vladimir Stanković je predvodio Leotar sa devet golova, a Željko Šukić je dodao šest. Kod Krivaje je Amar Amitović postigao 10 golova.

U komšijskom derbiju Konjuh i Krivaja su odigrali neriješeno 33:33. Jevgen Buinenko, Aid Selimović i Boris Bosić su postigli po šest pogodaka za Konjuh. U taboru Slobode Muharem Milkunić je postigao sedam, a Emir Suhonjić je dodao pet golova.

Vogošća je na domaćem terenu pobijedila Goražde sa 28:27. Imali su Goraždani na poluvremen­u vodstvo od 16:11, a u nastavku meča Vogošća se vratila i četiri sekunde prije kraja golom Muhameda Zulfića dolazi do pobjede. Haris Đapo je bio najefikasn­iji kod Vogošće sa osam golova, a Kerim Semić je dodao pet. Kod Goražda je Elmir Građan pogađao sedam puta.

Maglaj je na domaćem terenu pobijedio Slogu sa 32:30. Edo Mehinagić je postigao 13 golova za domaće, a Stanko Stanković devet za goste.

Čapljina na dnu

Rezultati 16. kola BH Telecom Premijer lige BIH za rukometaše: Krivaja - Leotar 31:35, Borac - Gračanica 19:19, Hercegovin­a - Izviđač 30:33, Vogošća - Goražde 28:27, Maglaj - Sloga 32:30, Konjuh - Sloboda 33:33. Slobodna ekipa: Čapljina.

Poredak: Izviđač 26 bodova, Gračanica 22, Borac 20, Vogošća 19, Leotar 16, Sloboda 15, Krivaja 14, Konjuh 14, Sloga 13, Maglaj 12, Goražde 9, Hercegovin­a 8, Čapljina.

Vogošća je pobijedila Goražde sa 28:27 i to nakon što je na poluvremen­u gubila sa 11:16

 ?? ?? Marko Ičelić je četvrtu sezonu u Leotaru
Marko Ičelić je četvrtu sezonu u Leotaru

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina