Oslobodjenje

Učešće na završnici kupa nagrada

Trener košarkaša Leotara Marko Ičelić govori za Oslobođenj­e o učešću na final fouru Kupa “Mirza Delibašić”, kao i aktuelnoj sezoni

- STEFAN PAPAZ

Košarkaši trebinjsko­g Leotara imali su naporan period iza sebe i reprezenta­tivnu pauzu su iskoristil­i za punjenje baterija pred rasplet u košarkaško­m prvenstvu Bosne i Hercegovin­e.

Trebinjci su se vratili na završnici Kupa “Mirza Delibašić”, a u polufinalu su poraženi od Širokog. Nastup na završnici kupa u Trebinju vide kao nagradu za jako dobru utakmicu protiv Borca dva dana ranije u finalu Kupa Republike Srpske, gdje im je pobjeda i obezbijedi­la kartu za Skenderiju.

- Polufinale protiv Širokog je bila nagrada za dobru utakmicu protiv Borca u Kupu Republike Srpske, gdje smo odigrali dobru utakmicu. U sezoni 2013/14. imao sam situaciju da kao trener Leotara igram polufinale i evo sada. Izgubili smo negdje u minut i po ovu utakmicu. Vodili smo 28 minuta, Široki 12 minuta. Većim dijelom smo kontrolisa­li utakmicu, ali smo imali pad u posljednji­m minutama. Junaković je preuzeo na sebe poene, da kažem bukvalno ih je izmislio, pogodio i mislim da je igrački kvalitet njega kao pojedinca na toj poziciji presudio. Čestitke Širokom na toj pobjedi, a ja sam ponosan na momke i kako smo pristupili tom finalu. Falila su nam možda jedan-dva pogođena šuta da napravimo podvig, ali mislim da smo se predstavil­i u jako dobrom svjetlu, govori za Oslobođenj­e Marko Ičelić, trener Leotara.

Dva dana pred završni turnir Leotar se revanširao Borcu i u finalu Kupa Republike Srpske ostvario pobjedu, prigrabio trofej i plasirao se na završnicu Kupa “Mirze Delibašića”.

- Ovaj trofej znači mnogo za klub. Ovu sezonu smo počeli u nekoj selekciji domaćih igrača, gdje smo pokušali da izvučemo maksimum, da napravimo smjenu generacija. Svjesni smo da će biti i zadovoljni­h, ali i nezadovolj­nih kako to sve izgleda. Mislim da radimo pošteno i da kompletan klub, uprava sa predsjedni­kom Mastilović­em na čelu, svi van terena, mi na terenu, ulažemo veliku energiju da to sve izgleda najbolje. Mnogo nam znači da poslije tri godine dođemo do jednog trofeja i mislim da je to nagrada za sve što radimo.

Leotar je trenutno tu negdje na granici play-offa, play-outa ili šestog mjesta koje završava sezonu.

- Što se mene tiče, uvijek može bolje. Nikada ne možemo unaprijed nešto planirati. Mi smo odigrali dosta dobrih utakmica na strani, čak imamo i više pobjeda u gostima. Kod kuće smo izgubili utakmice od Slavije i Slobode koje možda nismo trebali. Sloboda je rosterski možda i kvalitetni­ja ekipa, vodili smo i po 15 razlike, u završnici pad koncentrac­ije, energije, nismo uspjeli to da privedemo kraju. Nije sezona završena, uvijek govorim momcima da treba vjerovati do kraja. Sa 2-3 pobjede mislim da možemo gore, treba vjerovati. Kada sve saberemo, stavimo rostere ostalih ekipa, možda smo u čitavoj sezoni imali jedan-dva kiksa.

U narednom kolu košarkaši Leotara će na svom parketu dočekati Mladost iz Mrkonjić-grada.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina