Oslobodjenje

Savez uskoro odlučuje o nasljednik­u Ive Kreze

Prema našim informacij­ama, sve bi trebalo da bude riješeno najkasnije do 1. marta, tako da ipak nećemo dočekati godišnjicu bez selektora

- Piše: STEFAN PAPAZ J. T.

Futsal reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e ušla je u 12. mjesec kako je bez selektora A tima.

Kraj

Ivo Krezo je nakon poraza od Češke u kvalifikac­ijama za Svjetsko prvenstvo podnio ostavku, a 8. marta će se i zvanično napuniti godina kako je stručnjak iz Livna zajedno sa stručnim štabom kovertirao ostavku. Istina, vodio je on kasnije kao selektor u ostavci U19 kvalifikac­ije krajem tog mjeseca, ali je već tada bilo jasno da on neće ostati selektor našeg nacionalno­g tima.

Od tada je futsal reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e u zapećku. Bile su u maju aktivnosti, prijateljs­ke utakmice Kuvajta, Saudijske Arabije i Libije koje su vodili Krezini pomoćnici, ali je to bio i nezvanični termin, tako da nisu bile kompletne snage na okupu.

Ostaće zaista jedna velika misterija zašto FSBIH nije reagovao odmah, imenovao Krezinog nasljednik­a, nakon čega bi krenulo formiranje novog tima. Kako saznajemo, konačno će nakon godinu i naša reprezenta­cija dobiti selektora, kako A tima, tako i ženske futsal reprezenta­cije i U19 reprezenta­cije. Još krajem prošle godine je trebalo ovo pitanje da se nađe na dnevnom redu Izvršnog odbora FSBIH, no fudbalska vlada je skinula ovu tačku sa dnevnog reda bez neke prevelike diskusije.

Prema našim informacij­ama, sve bi trebalo da bude riješeno najkasnije do 1. marta, tako da ipak nećemo dočekati godišnjicu bez selektora. Kruže priče o raznim kandidatim­a, za neke se kaže da su blizu, za neke da su

Ostaće zaista jedna velika misterija zašto FSBIH nije reagovao odmah, imenovao nasljednik­a Ive Kreze, nakon čega bi krenulo formiranje novog tima

daleko, a Savez i dalje šuti. Niko od odgovornih ne želi da govori o ovoj temi, poslali smo i službeni dopis krovnoj kući fudbala 8. februara, ali odgovor do danas nije stigao.

Drugi smjer

Evropsko prvenstvo u Nizozemsko­j, historijsk­o na kojem je bila futsal reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e, umjesto da se iskoristi za napredak i populariza­ciju futsala u našoj zemlji, odvelo je naš futsal u potpuno drugom smjeru. Pred novim selektorom biće mnogo posla i trebaće dobro zasukati rukave, ma ko god to bio.

James na pragu rekorda

Lebron James postigao je 30 poena, upisao devet asistencij­a i sedam skokova u sedmoj pobjedi u posljednji­h devet utakmica Lakersa. Inače, Lakersi su protiv San Antonija slavili rezultatom 123:118. Anthony Davis je dodao 28 poena i 13 skokova, dok je Victor Wembanyama uzvratio s 27 poena, 10 skokova i osam asistencij­a u redovima Spursa. Lebronu, vodećem strijelcu lige svih vremena, nedostaju još 102 poena do brojke od 40.000 poena na NBA parketima.

Stephen Curry postigao je 15 poena i upisao pet asistencij­a u pobjedi Warriorsa nad Hornetsima (97:84) u čijem dresu je zaigrao njegov mlađi brat Seth (šest poena). Dodajmo i to da je trener Steve Kerr dogovorio produžetak saradnje s Golden Stateom, a zaradit će 35 milion dolara.

Nikola Jokić ostvario je i 17. triple-double sezone. U gostujućoj pobjedi nad Portlandom (127:112) ugradio je 29 poena, 15 skokova i 14 asistencij­a.

Detroit – Orlando 109:112, New York – Boston 102:116, Minnesota – Brooklyn 101:86, LA Lakers – San Antonio 123:118, Minnesota – Milwaukee 107:112, Golden State – Charlotte 97:84, Portland – Denver 112:127, Houston – Phoenix 114:110, Memphis – LA Clippers 95:101, Oklahoma – Washington 147:106, New Orleans – Miami 95:106, Atlanta – Toronto 121:123, Philadelph­ia – Cleveland 104:97.

Rezultati:

 ?? ?? Bivši selektor je podnio ostavku 8. marta prošle godine
Bivši selektor je podnio ostavku 8. marta prošle godine
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina