Oslobodjenje

Ignjatić i Silajdžić šampioni

Anastasija Ignjatić je u finalu teniskog prvenstva BIH pobijedila Anu Savić, a Amar Silajdžić Mateja Đokića

- J. T.

Teniski klub Sloboda iz Tuzle bio je domaćin Zimskog juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovin­e u kategoriji

juniora i juniorki do 18 godina. U dijelu turnira kod juniora U18 ukupno je učestvoval­o 30 juniora iz cijele Bosne i Hercegovin­e, koji su pokazali zadovoljav­ajući nivo teniske igre. U polufinaln­im mečevima sastali

su se prvi nosilac turnira Amar Silajdžić i četvrti nosilac Mak Stjepanovi­ć. Silajdžić je u neizvjesno­m meču rezultatom 6:4, 7:6 (10) pobijedio Stjepanovi­ća, te zasluženo izborio finale. U drugom polufinalu igrali su šesti nosilac Matej Đokić i Afan Neković. Đokić je pokazao dobru formu, te je sa 6:1 i 6:1 savladao Nekovića za prolaz u finale. U finalnom meču Zimskog prvenstva Silajdžić i Đokić su pokazali kvalitetan, neizvjesta­n i dobar tenis. Nakon velike borbe u finalu, na kraju je titula prvaka zasluženo pripala Amaru Silajdžiću. Prvi set je otišao u korist Đokića rezultatom 6:1, ali je Silajdžić uspio poravnati rezultat, dobivši drugi set sa 6:3. Treći odlučujući set Silajdžić je dobio sa 7:5 i time osvojio prvo mjesto na prvenstvu.

Na turniru kod juniorki ukupno je nastupalo 15 takmičarki. U polufinale su se plasirale Anastasija Ignjatić, Tea Kovačević, Ana Savić i Adna Proho. U polufinaln­om meču između Anastasije Ignjatić i Tee Kovačević vidjeli smo veoma kvalitetan meč, koji je Anastasija dobila sa 2:1 u setovima. Prvi set je dobila mlada Tea sa 6:4, dok su naredna dva seta otišla na stranu Anastasije rezultatom 6:4 i 6:2. Nakon odigranog drugog polufinaln­og meča između Ane Savić i Adne Proho, u kojem je Ana Savić slavila sa 2:0 (po setovima 6:1,6:3), na redu je bio i finalni meč. Anastasija Ignjatić je sa 6:2, 6:2 pobijedila Anu Savić, te na taj način osvojila prvo mjesto.

Turnir je prošao u fer i sportskom nadmetanju, a Teniski savez Bosne i Hercegovin­e uputio je čestitke osvajačima titula na Zimskom prvenstvu U18, kao i svim učesnicima.

 ?? ?? Najbolja bh. teniserka do 18 godina
Najbolja bh. teniserka do 18 godina

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina