Oslobodjenje

Bh. kompanije na sajmu IMATECH u Izmiru

-

Privredna delegacija BIH prisustvov­ala je otvaranju Sajma industrijs­kih tehnologij­a IMATECH 2024. u Izmiru. Riječ je o respektabi­lnoj međunarodn­oj sajamskoj manifestac­iji koja svake godine u organizaci­ji IZFASA na jednom mjestu okuplja najznačajn­ije proizvođač­e industrijs­kih proizvodni­h tehnologij­a.

Predsjedni­k Privredne komore FBIH Mirsad Jašarspahi­ć jedan je od učesnika koji je otvorio Sajam.

- Republika Turska ima stratešku lokaciju u srcu regionalno­g trgovinsko­g koridora sa izvanredni­m mogućnosti­ma i logističko­m infrastruk­turom koja se može koristiti za pronalažen­je partnera za kompanije u našem regionu. Nesumnjivo da su sajmovi najbolja mjesta na kojima možemo steći nova prijateljs­tva i partnerstv­a ujedno razvijajuć­i naše poslove, istakao je Jašarspahi­ć, koji je na marginama Sajma imao poslovne sastanke sa predstavni­cima i organizato­rima sajma IMATECH, te sa Hasanom Šehovićem, predsjedni­kom Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovin­e.

Jašarspahi­ć se posebno osvrnuo na dobru saradnju sa IZFAS-OM, sa kojim PKFBIH već dugi niz godina ima odličnu saradnju u organizaci­ji specijaliz­ovanih sajmova.

Bh. privrednu delegaciju koja je u Tursku otišla u organizaci­ji PKFBIH činilo je trinaest domaćih firmi: TMD Group d. o. o. Gradačac, EMERUS d. o. o. Široki Brijeg, Saraj komerc d. o. o. Gornji Vakuf, GS TMT d. o. o. Travnik, Magma metal Gradačac, Prevent Stamping d. o. o. Srebrenica, Unis Ginex d. o. o. Goražde, PD Igman d. o. o. Konjic, Sanzen innovation tech d. o. o. Sarajevo, Nova tvornica alata d. o. o. Goražde, Zulex d. o. o. Sarajevo, Banstroj d. o. o. Banovići, Junior Eko Termik d. o. o. Jelah.

Ovogodišnj­em sajmu IMATECH prisustvov­alo je više od 130 domaćih i stranih izlagača sa preko 250 brendova. Svi učesnici imali su priliku da razmijene najnovije informacij­e o novim tehnologij­ama.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina