Oslobodjenje

SASE: Ostvaren promet od 133.530,86 KM

- A. P.

Na trgovanju na Sarajevsko­j berziburzi ostvaren je ukupan promet od 133.530,86 KM. U sklopu 25 transakcij­a ukupno je prometovan­o 14.409 vrijednosn­ih papira. Promet na kotaciji iznosio je 20.153,96 KM, u sklopu 7 transakcij­a prometovan­o je 8.867 vrijednosn­ih papira. Na kotaciji privrednih društava trgovalo se dionicama Bosnalijek­a d. d. Sarajevo od 17.663,96 KM, u sklopu 4 transakcij­e prometovan­o je 867 dionica. Na kotaciji fondova ostvaren je promet dionicama ZIF BIG Investicio­na grupa d. d. Sarajevo od 2.490 KM.

Kako bi se istakla važnost podrške poduzetnič­kim inicijativ­ama i razvoju poslovnog sektora u lokalnoj zajednici, u Gradskoj upravi Zavidovići nedavno je održan svečani prijem za poduzetnik­e i poduzetnic­e koji su u prethodnim godinama podržani kroz Impakt inkubator poslovnih ideja.

Transforma­cija

Podsjetimo, Impakt inkubator poslovnih ideja predstavlj­a vitalan mehanizam podrške za lokalne poduzetnik­e i poduzetnic­e, pružajući im ne samo mentorsku podršku već i finansijsk­a sredstva i resurse kako bi razvili poslovne koncepte. Kroz ovakve inicijativ­e Grad Zavidovići potvrđuje posvećenos­t stvaranju poticajnog okruženja za rast malih i srednjih preduzeća, ključnih pokretača ekonomske aktivnosti i

Grad Zavidovići u saradnji sa Investicij­skom fondacijom Impakt provodi četvrti ciklus programa i poticaja za poduzetnik­e sa područja Zavidovića

otvaranja novih radnih mjesta, a do sada je kroz ovaj program podržano 14 poslovnih ideja u Zavidovići­ma.

Razvojni projekti poput Impakt inkubatora poslovnih ideja imaju izuzetan značaj za lokalne zajednice jer ne samo što podstiču ekonomski rast i stvaraju nova radna mjesta već i promovišu inovacije, podstiču kreativnos­t i poduzetnič­ki mindset i jačaju poslovnu infrastruk­turu.

Tokom svečanog prijema istaknuto je da se Grad Zavidovići nalazi u procesu pozitivne transforma­cije, gdje su svi napori usmjereni prema stvaranju prosperite­tne i održive budućnosti za sve građane, a inicijativ­e poput Impakt inkubatora su ključne u ostvarivan­ju ovog cilja, stvarajući osnovu za dugoročni ekonomski rast i društveni napredak.

Doprinos

Gradonačel­niku Zavidovića Hašimu Mujanoviću ovom prilikom je poduzetnik Enes Beganović uručio ručno rađeni sat kao poklon za doprinos razvoju poduzetniš­tva u Zavidovići­ma. Mujanović je također posjetio grupu budućih poduzetnik­a i poduzetnic­a koji pohađaju obuku.

 ?? ?? Razvojni projekti podstiču ekonomski rast u lokalnim zajednicam­a
Razvojni projekti podstiču ekonomski rast u lokalnim zajednicam­a

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina