Oslobodjenje

Ko će naslijedit­i Smajlagića?

Doborac, Čolina, Pejović, Prce, Kamenica, Marković ili neko drugi, saznat ćemo uskoro

- J. T.

Rukometna reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e u ponedjelja­k je ostala bez selektora nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Irfanom Smajlagiće­m. Kao što smo već objavili, prvi favorit za nasljednik­a je Damir Doborac. To je sasvim logično pošto je Doborac dosad bio Smajlagiće­v pomoćnik, pa ako se do baraža ne izabere selektor, gotovo sigurno će ekipu voditi Doborac. Kako je potvrđeno za Oslobođenj­e, lista kandidata nije konačna. RSBIH neće raspisivat­i konkurs, ali će razmotriti širu listu kandidata i obaviti razgovor sa više trenera, kako bi saslušali i vidjeli njihove planove. Kako nam je potvrđeno, kandidat za selektora je Toni Čolina, koji je već obavljao tu funkciju nakon što je klupu BIH napustio Ivica Obrvan. Čolina, koji radi sjajan posao u Ljubuškom, nije dobio pravu šansu, a sigurno je jedan od najtalento­vanijih trenera na našim prostorima i šire.

Kandidat je i legendarni kapiten zmajeva Nikola Prce, koji u kosovskoj Besi Famgas obavlja funkciju trenera, a i igrača. Žarko Pejović, bivši rukometaš Borca i Kotor-varoši, trenutno je selektor mlade reprezenta­cije Norveške, a u norveškom rukometu se sjajno nametnuo i vrlo je cijenjen, te je pokazao zavidno znanje i radi odličan posao. Kasim Kamenica radi u Nexeu, a ponovo će biti jedan od kandidata za selektora, no i s njim treba obaviti razgovor. On je već u jednom navratu bio selektor BIH, a i prije dolaska Smajlagića bio je kandidat. Reprezenta­ciju je vodio i Dragan Marković, koji je naš tim odveo na SP u Katar, a sada vodi ekipu Dinama iz Pančeva. I on je također jedan od kandidata. Kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih RSBIH, ni ovo nije konačna lista i čelnici krovne kuće bh. rukometa dobro će razmotriti sve opcije.

Pobjeda bh. juniora

Juniorska (U-19) fudbalska reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e pobijedila je u prijateljs­kom meču u Skoplju Sjevernu Makedoniju.

Izabranici selektora Dubravka Orlovića slavili su rezultatom 0:2. Strijelci za reprezenta­ciju BIH bili su Muamer Hamzić u 43. i David Čamber u 57. minuti.

Za BIH su nastupali: Šutković, Zrnić (77. Bajkuša), Duraković, Šemdin (77. Samardžić), Čamber (67. Šabić), Kovač (67. Nurković), Ljukovac (61. Samardžija), Zrnić (77. Kozina), Hamzić (77. Berbić), Marčetić (67. Bejdić), Beganović (61. Puce).

 ?? ?? Irfan Smajlagić
Irfan Smajlagić
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina