Oslobodjenje

Skender: Želimo dobru igru i pobjedu u Konjicu

Od početka pričam kako je naš cilj biti bolji i kvalitetni­ji iz sedmice u sedmicu, iz utakmice u utakmicu, kaže šef struke Širokog Brijega

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T. J. T.

Pred igračima Širokog Brijega utakmica je 21. kola Wwin lige BIH. Ekipa Dine Skendera ove subote gostuje kod Igmana u Konjicu, a utakmica će se odigrati na Gradskom stadionu sa početkom u 13 sati.

Oporavak

- Imamo dobru bazu koju smo postavili maksimalni­m učinkom na početku ove polusezone. Idemo naprijed. Od početka pričam kako je naš cilj biti bolji i kvalitetni­ji iz sedmice u sedmicu, iz utakmice u utakmicu. Nema razloga ne nastaviti tim tempom, kazao je Skender, pa dodao:

- Znamo da nas čeka teško gostovanje i specifična utakmica, ali moramo takve utakmice rješavati u svoju korist ako želimo biti ozbiljna ekipa. Želimo pobjedu u Konjicu. Vjerujem kako ćemo na terenu pokazati dobru igru i doći do tri boda.

Na dispozicij­i za utakmicu u Konjicu šef stručnog štaba plavo-bijelih ima gotovo sve igrače osim nedovoljno oporavljen­ih Tomislava Adolfa Tomića i Cyrillea Kpana. U konkurenci­ji će biti i Mateo Mužek, koji je stekao pravo nastupa.

Jako dobro je drugu polusezonu počeo i krilni napadač Širokog Ilija Bagarić.

- Sjajno smo počeli drugi dio sezone i želimo nastaviti u tom ritmu, ali moram naglasiti kako nema mjesta opuštanju i euforiji. Slavili smo u dva derbija i to je donijelo pozitivnu atmosferu među igračima i navijačima. No, sada isključivo gledamo u utakmicu protiv Igmana u kojoj želimo pobjedu, rekao je Ilija Bagarić, pa dodao:

- Znamo šta trener traži od nas, mislim da ćemo to na najbolji mogući način prenijeti na teren i razveselit­i naše navijače. Znamo kako u ligi nema lakih protivnika, što su pokazali rezultati u nekim utakmicama. Moramo biti fokusirani na teren, ponoviti pristup iz prošlih utakmica i onda se nemamo čega bojati.

Aktuelni šampion i osvajač Kupa BIH Zrinjski na drugom gostovanju ovog proljeća želi bodove protiv dobojske Sloge. To neće biti lako, jer je poznato da je Sloga jedan od najboljih domaćina lige i ekipa koja na svom terenu posustane samo protiv banjalučko­g Borca.

Ipak, u taboru Zrinjskog vjeruju da mogu savladati Slogu i tako ostati u korak za liderom Borcem, koji svoj meč ovog kola igra u ponedjelja­k protiv GOŠK-A.

Sigurna zona

Priliku za popravni nakon poraza od Posušja ekipa Tuzla Cityja imat će na Tušnju, gdje će dočekati posljednje­plasiranu Zvijezdu 09. Gosti su u prošlom kolu pobijedili Sarajevo, a eventualni novi trijumf doveo bi ih na samo dva boda zaostatka za sigurnom zonom.

Pogba suspendova­n

Francuski fudbaler Paul Pogba (30) suspendova­n je na četiri godine zbog dopinga. Pogba je pao na doping-testu 20. augusta 2023. godine poslije meča Juventusa i Udinesea, u prvom kolu Serije A, a od tada nije igrao za Staru damu i čekala se konačna odluka. Prema posljednji­m informacij­ama, antidoping agencija je kaznila Pogbu na čak četiri godine van fudbala, čime je praktično završio karijeru. U trenutku kada kazna istekne, Pogba će imati čak 34 godine i bit će četiri godine bez takmičarsk­e utakmice, pa je pravo pitanje da li će uopšte izlaziti više na teren.

Aktuelni šampion i osvajač Kupa

BIH Zrinjski na drugom gostovanju ovog proljeća želi bodove protiv dobojske Sloge

Kulašinu novi ugovor

Enver Kulašin potpisao je novi ugovor sa FK Borac na tri godine.

- Prezadovol­jan sam što smo postigli dogovor. U FK Borac sam stekao punu fudbalsku afirmaciju i želja mi je da razvoj nastavim u crveno-plavom dresu. Hvala čelnim ljudima kluba i sportskom sektoru na ukazanom povjerenju, a meni ostaje da treniram još bolje i sa svakom novom utakmicom budem bolji, poručio je Kulašin.

- Drago mi je što smo postigli dogovor sa Enverom koji je već stekao afirmaciju na premijerli­gaškim terenima. On je mladi igrač sa velikim potencijal­om, rekao je Oliver Jandrić, sportski direktor Borca.

 ?? ?? Tuzla City dočekuje Zvijezdu
Tuzla City dočekuje Zvijezdu
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina