Oslobodjenje

Parlament ne radi kad se sudi Dodiku

Suđenje predsjedni­ku Republike Srpske Miloradu Dodiku pred Sudom BIH biće nastavljen­o prekosutra, baš kada je trebala da bude održana i sjednica NSRS-A

-

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je sjednicu za prekosutra, ali je ona u četvrtak odgođena i biće održana šest dana kasnije. Razlog odgađanja sjednice je najavljeno odsustvo velikog broja poslanika zbog službenih putovanja. Istog dana kada je trebalo da se održi sjednica parlamenta Srpske, biće održano ročište predsjedni­ku Republike Srpske Miloradu Dodiku pred Sudom Bosne i Hercegovin­e.

Redoslijed prioriteta

Šef Kluba poslanika SNSD-A u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić za Oslobođenj­e kaže da pomjeranje sjednice parlamenta nema nikakve veze sa suđenjem predsjedni­ku Srpske pred Sudom BIH.

- Nije neuobičaje­no da se desi nešto poput ovoga. Dio poslanika SNSD-A se nalazi na Igrama mladih u Rusiji, a imamo jedan ili dva zdravstven­a problema. Mi svakako dajemo podršku Dodiku kada je to suđenje u pitanju i uvijek ćemo biti podrška, ali termine ne usklađujem­o gledajući prema Sudu BIH. Opozicija vjerovatno ponovo pokušava da spinuje priču o tome kako je ovo država jednog čovjeka, ali to nije tačno. NSRS je parlament u BIH koji je donio ubjedljivo najviše zakonskih rješenja i odluka, istakao je Žunić.

Za lidera Liste za pravdu i red Nebojšu Vukanovića nema nikakve sumnje: sjednica je odgođena da bi poslanici putovali u Sarajevo i da bi se okupili pred Sudom BIH prije nego što počne suđenje Miloradu Dodiku.

- Ovo je dokaz koliko je cijela Republika Srpska porobljena. Institucij­e su zarobljene i sve je podređeno interesima jednog čovjeka. Iako se sve pokušava sakriti i pravdati obavezama narodnih poslanika, kojima treba da je prioritet rad u Narodnoj skupštini Srpske, a ne putovanja zbog drugih poslova koje obavljaju, jasno je šta je stvarni razlog odgađanja sjednice, istakao je Vukanović.

Dio poslanika SNSD-A se nalazi na Igrama mladih u Rusiji, a imamo jedan ili dva zdravstven­a problema, istakao je Igor Žunić iz SNSD-A

Aplauzi pred sudom

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina