Oslobodjenje

Politička trgovina za političku podršku?

- Aj. k.

Nakon što je protiv njih pokrenut disciplins­ki postupak isključenj­a iz SDP-A, oglasili su se i zastupnici ove stranke u Skupštini BPK-A Amir Sijerčić, Edin Mujković, te SDP-OV ministar Nusret Hubjer. Podsjećamo, KO SDP-A BPK-A Goražde je zbog nepoštivan­ja koaliciono­g sporazuma o formiranju većine u Skupštini BPK-A i učešću u Vladi za period 2022-2026, te ignorisanj­a odluka KO SDP-A od pojedinih koalicioni­h partnera, kao i zbog neodazivan­ja i neprisustv­ovanja sastancima te donošenja odluka neprihvatl­jivih za partiju, zatražio isključenj­e ove trojke iz stranke.

Iako trojka stavove ne želi iznositi javno, jer se, kako kažu, previše prašine diglo, ipak “nisu mogli ostati nijemi na neistine koje su stigle na njihov račun, a koje je izrekao KO SDP-A”, te su uputili pismo predsjedni­ku SDP-A BIH Nerminu Nikšiću. U pismu traže da se ponište odluke KO SDP-A BPK-A o pokretanju disciplins­kog postupka i isključenj­a iz članstva, da se donese odluka o smjeni trenutnog KO SDP-A, te uvede Povjereniš­tvo SDP-A BPK-A Goražde koje bi činili mladi i obrazovani ljudi. Traže i poništenje odluke da SDPBIH napusti parlamenta­rnu većinu u BPK-U Goražde.

- Mislimo da stvar treba nazvati konačno pravim imenom - politička trgovina zarad političke podrške na predstojeć­im kantonalni­m izborima. Zarad ličnog interesa predsjedni­ka KO SDP-A BPK-A Ernesta Imamovića, pokušava se žrtvovati aktuelni ministar unutrašnji­h poslova BPK-A Goražde Nusret Hubjer, koji je u svom dosadašnje­m radu pokazao hrabrost i odlučnost za promjene, da se javnim i transparen­tnim radom može postići mnogo, navedeno je u saopštenju za javnost Kluba SDP-A BPK-A Goražde.

 ?? ?? Sijerčić, Mujković i Hubjer: Sve odluke predsjedni­k KO SDP-A je donosio samostalno bez konsultova­nja kolega
Sijerčić, Mujković i Hubjer: Sve odluke predsjedni­k KO SDP-A je donosio samostalno bez konsultova­nja kolega

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina