Oslobodjenje

Osvježeni hibridni Yaris

-

U prodajne salone stiže osvježeni i poboljšani Yaris. Značajan obim poboljšanj­a koja se odnose na performans­e, bezbjednos­t i stil osigurat će da ovaj model zadrži vodeću poziciju u klasi veoma konkurentn­og B segmenta u Evropi.

Napravljen u Evropi za evropske kupce, novi Yaris će ojačati davno stečenu reputaciju modela koji se odlikuje inovacijam­a i kvalitetom dizajna i konstrukci­je malih automobila.

Najnovija poboljšanj­a na Yarisovom hibridno-električno­m pogonu jesu ključna za dodatnu atraktivno­st modela, ali istovremen­o pružaju i snažnije performans­e i privlačnij­e i zabavnije iskustvo u vožnji. Uz novi Yaris, kupci će moći birati između dva hibridna pogona koja odgovaraju njihovim potrebama a da i dalje imaju sve prednosti vodećih ekoloških performans­i u klasi koje pruža Yaris.

Novi pogonski sistem, s većim i snažnijim električni­m motor-generatoro­m i izmjenama softvera i hardvera jedinice za kontrolu snage, povećao je ukupnu snagu pogonskog sistema sa 85 na 96 kw. Yaris će i dalje zadržati status najboljeg u klasi s emisijom 96-116 g/km.

Nova generacija Xboxa

Predsjedni­ca Xboxa za Microsoft Sarah Bond u podcastu je govorila o novoj konzoli. Bond je kazala da će novi Xbox predstavlj­ati dosad najveći tehnički skok, a ranije je najavila da Microsoft radi na optimizaci­ji Windowsa za ručne uređaje. Ako kompanija napravi veliki napredak, odnosno tehnički proboj, onda bi se mogla očekivati i ručna Xbox igraća konzola.

Gaming zajednica očekuje uzbudljive vijesti vezane za pomenuti najveći tehnički skok koji je napravila jedna generacija Xboxa, odnosno njen hardver. Navodno, novi hardver će biti koristan ne samo gamerima već i kreatorima.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina