Oslobodjenje

Bruno pokazao kakvog Želju želi na terenu

Nema bolje prilike da se ekipa pokaže u najboljem svjetlu nego u vječitom derbiju, a ovaj put je sve nadjačala Akrapoviće­va taktika

- J. T. Piše: JASMIN TAJIĆ

Demirović u timu kola

Napadač Augsburga Ermedin Demirović igra u odličnoj formi, što je pokazala i subotnja utakmica Bundeslige protiv Darmstadta. Reprezenta­tivac BIH zabilježio je dva gola i asistencij­u. Sada je stigla i nagrada za sjajnu partiju zmaja, koji je uvršten u idealni tim 24. kola, što je saopšteno na zvaničnoj stranici Bundeslige. U dosadašnje­m toku sezone Demirović (25) je upisao 14 golova i osam asistencij­a. Tek je Harry Kane (Bayern) korisniji od njega u zbiru te dvije kategorije. Kane ima 22 gola i 10 asistencij­a.

Fudbaleri Željezniča­ra deklasiral­i su gradskog rivala Sarajevo rezultatom 3:0 u meču 21. kola WWIN lige Bosne i Hercegovin­e.

Zona

Od samog starta meča vidjelo se na kretnjama igrača ko više želi pobjedu. Željezniča­r je krenuo ofanzivno, odlučno, agresivnij­e i mnogo bolje, a Sarajevo je djelovalo kao da je meč počelo sa najmanje golom zaostatka, bez ikakve ideje i volje. Iz takve igre Željo je bio opasniji i konkretnij­i, baš onakav kakvog navijači žele vidjeti, dok je Sarajevo bilo sve ono što njegovi navijači ne žele da vide. I ovaj poraz od Željezniča­ra samo je produbio krizu bordo tima, a plavi su, na sreću po njih, nakon nešto više od 24 sata izašli iz zone ispadanja.

Akrapoviće­va formacija 3-4-3 ili 3-4-2-1 je bila odlična, sasvim dovoljna da Sarajevu zatvori sve prilaze golu, ali i onda u napadu otvarala šanse za golova.

- Odigrali smo ovu utakmicu kako smo i planirali, imamo svoj sistem u kojem želimo i možemo igrati, a momci su zalaganjem bili u utakmici na pravi način te su kroz sistem dominirali. Iskupili su se danas za Široki Brijeg, očekujem da nastave ovako. Imamo dobar pristup, imamo svoj sistem i to je dobro. Kroz rad želimo da napredujem­o i vratimo samopouzda­nje, ovdje su igrači koji nisu imali vjere u sebe, a mislim da sam uspio to da im vratim, kazao je šef struke plavih Bruno Akrapović, koji se osvrnuo i na Bismarka Charlesa, koji je upisao debi za plave.

- Bismark je strašno dobar momak. Deset puta je izlazio iz BIH, morao napuštati granice, a razmišljao sam dva dana ko će igrati. Odlučio sam da igra, ušao je dobro i taktički je dobro odigrao utakmicu. Na fizičkoj spremi je daleko od onoga što treba da bude, ali može to popraviti, rekao je Akrapović, te istakao da je uživao u derbiju.

- Fantastiča­n osjećaj. Prvi put radim u BIH i ovo je nevjerovat­na atmosfera. Vidite simbiozu ekipe i navijača, ovo je teško naći čak i u Evropi. Navijači vas sve vrijeme nose, pet naših ganja jednog igrača Sarajeva, to je moguće samo uz veliku saradnju igrača i navijača. Mi imamo veliku obavezu prema ovim navijačima, to govorim svojoj ekipi na svakom treningu, kaže Akrapović, koji je emotivno proslavlja­o golove.

Prvi put radim u BIH i ovo je nevjerovat­na atmosfera. Vidite simbiozu ekipe i navijača, ovo je teško naći čak i u Evropi

Kartoni

- Jako sam emotivan, ne mogu se kontrolisa­ti i u Bugarskoj je bilo tako. Živim za sport, sport mi to vraća, kao danas. Želim to proslaviti sa ljudima koji se skupa sa nama raduju, poručio je trener Željezniča­ra, čija ekipa u narednom kolu gostuje Zvijezdi, a tamo će biti bez kartoniran­ih Harisa Ovčine i Sulejmana Krpića.

 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? Plavi su deklasiral­i Sarajevo sa 3:0
/ SANEL KONJHODŽIĆ Plavi su deklasiral­i Sarajevo sa 3:0
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina