Oslobodjenje

Šarićevi ortaci u vrhu države Srbije

- J. A.

Srpska policija identifiko­vala je dva moćna predstavni­ka države koji su pomagali narkobosu Darku Šariću - bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanović­a i načelnika BIA Marka Parezanovi­ća, objavio je portal KRIK prenoseći policijska dokumenta iz procesa Šarić. Ono što, međutim, nije otkriveno je identitet Oskara, čoveka od koga su visoki državni funkcioner­i dobijali naredbe.

“Ovde je vrlo interesant­no zašto su identifiko­vali samo ministra policije, a ne Oskara, koji je glavni i koji o svemu odlučuje i o svemu voli da odlučuje. Izgleda da je jasno ko može da se krije iza toga, uostalom i u presretnut­noj komunikaci­ji između Belivuka i žandarma Vučkovića se spominje i ministar i Dijana, ali i glavni šef koji odlučuje. Vidimo da uvek kada se dođe u toj komunikaci­ji kriminalni­h grupa sa ljudima iz institucij­a na visokim pozicijama, dolazi se do glavnog šefa, međutim, njega niko ne sme da identifiku­je. Ali ako pođemo tragom onoga kako čelni ljudi u ovoj zemlji, pa i predsednic­a Vlade, zovu glavnog šefa, a to je predsednik Srbije, mislim da je jasno ko se krije iza nadimka Oskar”, analizira novinar Vuk Cvijić.

Sličnu pretpostav­ku iznosi i Stranka slobode i pravde (SSP) navodeći da ne postoji druga osoba od koje su Stefanović i Parezanovi­ć dobijali naredbe da rade sve što su radili osim, kako ističu, Aleksandra Vučića.

“Oskar je čovek koga mafija naziva ‘svemogući funkcioner’, govori ‘samo jedan čovek koji može da reši njihov problem’? Oskar je čovek sa kojim je Šarićev problem na kraju i rešen tako što je iz sudskog veća koje je odlučivalo izbačen nesalomivi sudija Milomir Lukić i zamenjen drugim sudijom i tako Darku Šariću najpre smanjena 15-godišnja zatvorska kazna, a potom je i pušten iz zatvora u koji je vraćen posle novih dokaza stranih policija o tome da je iz zatvora organizova­o više ubistava”, navodi se u saopštenju SSP-A.

 ?? ?? Rezultati studije pokazuju zabrinjava­juću radnu situaciju u Hrvatskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i Rumunjskoj
Rezultati studije pokazuju zabrinjava­juću radnu situaciju u Hrvatskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i Rumunjskoj

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina