Oslobodjenje

Široki Brijeg i Velež traže put do polufinala

Hercegovač­ki rivali odigrat će prvi četvrtfina­lni meč Kupa Bosne i Hercegovin­e u fudbalu na stadionu Bare u Čitluku

- S. R. ZLATKO ŠARIĆ

Prihvaćena žalba Rubljova

Andrej Rubljov ipak neće ostati bez bodova i novčane nagrade osvojene plasmanom u polufinale ATP 500 turnira u Dubaiju, odlučio je Odbor za prigovore ATP Toura, kojem se ruski teniser žalio.

Rubljov je u završnici meča s Kazahstanc­em Aleksander­om Bublikom diskvalifi­ciran zbog nesportsko­g ponašanja jer je vikao na linijskog suca zbog jedne njegove sporne odluke. Sudac je prijavio Rubljova, rekavši da je upotrijebi­o psovku na ruskom jeziku, što je ATP supervizor Roland Herfel ocijenio nesportski­m ponašanjem koje zaslužuje diskvalifi­kaciju.

Odgođena utakmica četvrtfina­la fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovin­e između Širokog Brijega i Veleža odigrat će se danas (13 sati) na stadionu Bare u Čitluku.

Poljuljana atmosfera

Obje ekipe ulaze u ovaj prvi četvrtfina­lni meč sa poljuljano­m atmosferom nakon što su izgubile mečeve Premijer lige od Igmana i Posušja.

- Mislim kako ne bi trebalo biti puno promjena u odnosu na utakmicu protiv Igmana u kojoj smo doživjeli nesretan poraz. Međutim, vjerujem da je ekipa spremna odgovoriti na pravi način na izazove koji nas očekuju u ovoj utakmici protiv Veleža. Nadam se kako ćemo od prve minute tražiti pozitivan ishod i da ćemo kroz kvalitetnu izvedbu doći do pobjede kako bismo neutralizi­rali ono što se dogodilo u Konjicu, rekao je trener Širokog Brijega Dino Skender.

Meč je izuzetno bitan za obje ekipe koje imaju ambicije da osvoje trofej Kupa.

- Raspored utakmica je gust i to je nešto što trebamo uzeti u obzir, ali moramo sve napraviti da budemo pravi i da se vratimo na pobjedničk­i kolosijek. Nema mjesta kalkulacij­ama i vjerujem kako će igrači dati sve od sebe u dvoboju s Veležom, dodao je Skender.

Marić glavni sudija

Velež u posljednja tri meča nije postigao niti jedan gol i sigurno je da će protiv Širokog Brijega tražiti izlaz iz krize.

Glavni sudija meča bit će Dražen Marić iz Bijeljine, a pomoćnici Bojan Makarić (Bijeljina) i Marko Perić (Mostar). Utakmicu će direktno prenositi Arena Sport TV.

Nema mjesta kalkulacij­ama i vjerujem kako će igrači dati sve od sebe, rekao je trener Širokog Brijega

Dino Skender

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina