Oslobodjenje

Povrat novca navijačima

- S. R. ZLATKO ŠARIĆ

Fudbalski klub Sarajevo doživio je težakporaz­odželjezni­čaraugrads­kom derbiju 3:0. Veliki hendikep za fudbalere Sarajeva bio je izostanak podrške najvatreni­jih navijača, Hordi zla, kojima je nekoliko sati prije utakmice zabranjen dolazak na Grbavicu.

Odluku o zabrani donio je MUP KS-A nakon incidenta koji se dogodio na dan odigravanj­a utakmice, kada je 50-ak navijača Sarajeva zaustavlje­no na putu prema Grbavici, gdje su se, navodno, trebali obračunati sa navijačima Željezniča­ra.

S obzirom na to da su dan prije toga rasprodate sve ulaznice namijenjen­e Hordama zla, njih 1.500, mnogi su se pitali da li će zbog činjenice da nisu mogli prisustvov­ati utakmici navijačima Sarajeva biti vraćen novac.

Odgovor na to pitanje dale su upravo Horde zla, koje su obavijesti­le navijače kada će biti izvršen povrat novca.

- Obavještav­amo sve navijače FK Sarajevo koji su kupili ulaznicu za derbi da će se povrat novca vršiti u prostorija­ma UNFKS Shopa u Privrednom gradu Skenderija u četvrtak i petak od 15 do 20 sati, saopštili su iz Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo (UNFKS) - Horde zla.

Zmajevi će se okupiti 18. marta u Sarajevu, a utakmica protiv Ukrajine igra se 21. marta na stadionu Bilino polje u Zenici (20.45 sati)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Gojko Cimirot (Al-fahya), Ivan Bašić (Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajax), Miralem Pjanić (Sharjah), Denis Huseinbaši­ć (Köln), Haris Hajradinov­ić (Kasimpasa), Amar Rahmanović (Krylia Sovetov).

Napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiv Moskva), Smail Prevljak (Hertha) i Dal Varešanovi­ć (Rizespor).

- Kao prvo čvrsto vjerujem, da ne kažem znam, da je ovo najbolje što je nedavno bio u timu kola portugalsk­og prvenstva gdje sjajno nastupa za ekipu Casa Pia.

Reprezenta­cija će se okupiti 18. marta u Sarajevu. Polufinale baraža protiv Ukrajine igra se 21. marta na stadionu Bilino polje u Zenici (20.45 sati), a ukoliko BIH pobijedi, igrat će finale baraža 26. marta u Sarajevu protiv pobjednika duela Izrael - Island u istom terminu.

Prema Miloševiće­vim riječima, već sada se osjeti da je atmosfera među igračima izuzetno pozitivna.

- Većina igrača igra standardno u svojim klubovima i veoma dobro. U dobroj su formi, u dobrom ritmu i jedva čekaju da dođu na okupljanje. Ovo je situacija gdje sigurno nećemo imati problem motiva, naprotiv, ja ću imati zadatak da stišavam atmosferu jer svi oni osjećaju da duguju i medijima i javnosti i navijačima mnogo toga. Naravno, ne želim euforiju niti lažno uzdizanje u nekim stvarima, ali jedna utakmica kući protiv bilo koje ekipe kada vi date svoj maksimum i kad je ekipa motivisana, sve je moguće. Ja na tome baziram svoj optimizam, rekao je selektor.

 ?? ?? Edin Džeko na utakmici protiv Portugala
Edin Džeko na utakmici protiv Portugala

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina