Oslobodjenje

Zurapović sudi u Parizu

- J. T. J. T.

ŠIROKI BRIJEG VELEŽ

Stadion: Bare u Čitluku. Gledalaca: 450. Sudija: Dražen Marić (Bijeljina). Strijelci: 1:0 - D. Lukić (25), 1:1 - Hrkać (65pen), 2:1 - Capan (75). Žuti kartoni: Mašić, Kpan (Široki Brijeg), Šikalo (Velež)

ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Prusina, Mašić, Kuprešak, Mužek, Ćavar (89. Barišić), Matić, Mišić (73. Kpan), Bagarić, Lukić (73. Chinedu). Trener: Dino Skender.

VELEŽ: Duka, Oreč, Hrkać, Domić, Šikalo (62. Čaić), Vehabović, D. Halilović, Peco (87. Lohan), Mlinarić (46. Pršeš), Suljić (46. Šturm), Džafić (76. Haskić). Trener: Dean Klafurić.

Igranje rukom

Široki Brijeg je ostvario pobjedu nad Veležom u prvom susretu četvrtfina­la Kupa BIH, odigranom u Čitluku. Konačan rezultat glasio je 2:1. Širokobrij­ežani su zatresli mrežu gostiju u 22. minuti, ali pogodak Lukića je poništen zbog offsidea. Tri minute kasnije Daniel Lukić ponovo je strijelac, ali ovog puta gol je priznat. Pranjić je na sredini terena oduzeo loptu Suljiću i dubinskim pasom izbacio Lukića, koji zatim matira Duku za 1:0.

Mostarci su se bunili, smatrajući da je pogodak ponovo postignut iz nedozvolje­ne pozicije, ali sudija Dražen Marić i njegovi pomoćnici se nisu oglasili. Osim toga, Lukić je loptu smirio rukom, ali arbitri ni to nisu vidjeli.

Velež je izjednačio u 65. minuti, precizan s bijele tačke bio je Ante Hrkać, a prethodno je Marić dosudio penal zbog faul nad Čaićem. Široki Brijeg do novog pogotka i vodstva stiže u 75. minuti. Bio je to pravi eurogol Capana, koji je raspalio sa nekih 19 metara i pogodio same rašlje gola rođenih.

Prvi mečevi

Revanš se igra u četvrtak, 14. marta, u 16 sati na stadionu Rođeni. U utorak, 12. marta, od 15.30 sastaju se Sloga i Posušje (prvi meč 2:3). U srijedu, 13. marta, igraju se dva meča. Zrinjski dočekuje Jedinstvo od 15.30 sati (1:0), a dva sata kasnije Sarajevo je domaćin Borcu (0:0).

Velež je izjednačio u 65. minuti, precizan s bijele tačke bio je Ante Hrkać, a prethodno je Marić dosudio penal zbog faula nad Čaićem

Bosanskohe­rcegovački međunarodn­i košarkaški sudija Ademir Zurapović dobio je još jedno svojevrsno priznanje. Određeni su arbitri za košarkaški turnir na Olimpijski­m igrama u Parizu, kako je saopštila FIBA, a među njima je i naš istaknuti sudija.

Podsjetimo, Olimpijske igre se održavaju od 26. jula do 11. augusta, a turniri za košarkašic­e i košarkaše održavat će se u Lilleu i Parizu. Na turnirima učestvuje po 12 reprezenta­cija, koje su plasman na Olimpijske igre ostvarile kroz rezultate na kontinenta­lnim takmičenji­ma i kvalifikac­ijama. Podsjetimo, na Olimpijski­m igrama u Tokiju prije tri godine Zurapović je dijelio pravdu u finalu turnira, kada je selekcija SAD-A osvojila zlato pobjedom nad Francuskom. Osim toga, Zurapović je sudio i finale Eurobasket­a 2022. godine, a bio je i arbitar na prošlogodi­šnjem Svjetskom prvenstvu, koje se igralo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Zurapović ima 52 godine, dolazi iz Tuzle i FIBA sudija je od 1995.

 ?? ?? Slavlje domaćih igrača
Slavlje domaćih igrača

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina