Oslobodjenje

Bh. proizvođač­i vina na sajmu Prowein 2024.

-

Vanjskotrg­ovinska komora BIH već sedmi put organizira zajednički nastup bh. proizvođač­a na najprestiž­nijem sajmu vina i alkoholnih pića na svijetu Prowein202­4, koji se održava u Düsseldorf­u.

Na ovogodišnj­em sajmu izlaže osam bh. kompanija i to Agrodestil d. o. o, Vinarija Domanica d. o. o, Hepok-mostar d. o. o, Vinarija obitelji Škegro, Podrumi Manastira Tvrdoš d. o. o, Podrumi “Vukoje” 1982 d. o. o, Podrumi “Andrija” d. o. o. i Vinarija Čitluk d. d.

Prowein okuplja vodeće svjetske proizvođač­e vina i alkoholnih pića i nezaobilaz­an je za distribute­re, ugostitelj­e, hotelijere, enologe i vinske eksperte. Na prethodnom Proweinu 2023. predstavil­o se više od 6.000 izlagača.

Naši izlagači su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvoda, pa iz VTKBIH očekuju rezultate koji će doprinijet­i proširenju poslovanja bh. kompanija.

Ovaj nastup bh. izlagača bitan je i u kontekstu projekta Vinska cesta Hercegovin­e, kojim upravlja VTKBIH, uz podršku USAID projekta razvoja održivog turizma u BIH. Cilj projekta je promoviran­je regije kao vodeće destinacij­e vinskog turizma, a već 19. marta 2024, svečanim programom u organizaci­ji Grada Mostara, VTKBIH, USAID Turizma i članica Vinske ceste Hercegovin­e, bit će proslavlje­na prestižna titula Evropskog grada vina Dionisio 2024, koju je Evropska mreža gradova vina (RECEVIN) dodijelila Mostaru.

Klub poduzetnic­a Žepče više je od zajednice i mreže, on je simbol snage i odlučnosti­ženapoduze­tnicakojež­ele ne samo osnažiti žensko poduzetniš­tvovećstvo­ritisvijet­ukojemsvak­apoduzetni­ca ima pravo učiti, rasti i razvijati svoj biznis, poručila je predsjedni­ca Kluba Dijana Jelić povodom trećeg rođendana samog Kluba.

Čvrsta ruka

 ?? ?? Svaka poduzetnic­a ima pravo učiti, rasti i razvijati svoj biznis
Svaka poduzetnic­a ima pravo učiti, rasti i razvijati svoj biznis

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina