Oslobodjenje

Borac sve bliže tituli šampiona BIH

Banjalučan­i su prezadovol­jni nakon trijumfa u derbiju 22. kola protiv Zrinjskog, što im je prvi trijumf u Mostaru

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T.

Borac je u derbiju 22. kola WWIN lige BIH u gostima savladao ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0. Trener Borca Vinko Marinović nakon utakmice je pohvalio i jednu i drugu ekipu na zalaganju i dobroj igri.

Povećanje

- Znali smo da dolazimo aktuelnomš­ampionuija­kokvalitet­nojekipi koja je igrala i evropska takmičenja, ali smo također znali da smo i mi u odličnoj formi. Mislim da je utakmica bila jako dobra, prvo poluvrijem­e smo odigrali dosta dobro, imali smo još 2-3 šanse, ali je u drugom poluvremen­u i Zrinjski napravio pritisak, imao nekoliko prilika koje smo mi uspjeli odbraniti, bolje rečeno, golman nas je u finišu utakmice spasio, rekao je Marinović i dodao:

- Jako bitna pobjeda za nas, jako dobra utakmica s naše strane, posebno taktički. Čestitao bih igračima na zalaganju i svemu jer smo zaista u jednom jako dobrom nizu.

Jako dobar meč imao je i golman Borca Marko Milošević.

- Utisci su sjajni, jer dobili smo derbi. Svaki derbi kada se dobije, to je sjajno. Ova pobjeda jeste veliki korak ka tituli u smislu da smo povećali prednost sa devet na 12 bodova, ali ništa još nije gotovo. Ima još dosta da se igra i u svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno skoncentri­sani, poručio je Milošević.

Golman Borca poručio je da će on i saigrači učiniti sve kako bi stigli i do drugog trofeja.

- Sarajevo je već za dva dana, nemamo vremena za slavlje. Spremamo se za tu utakmicu da opet damo sve od sebe, da opet izginemo za svaku loptu, pa da ostvarimo povoljan rezultat i prođemo dalje ka još jednom cilju, a to je osvajanje Kupa BIH, istakao je Milošević, a prenosi Mondo.

Ofanziva

- U prvih 45 minuta nismo ušli kako smo planirali, bili smo nesigurni, posebno u zadnjoj liniji, što je Borac znao iskoristit­i.udrugompol­uvremenusm­o napravili nekoliko izmjena i korekcija, krenuli ofanzivnij­e i došli do nekoliko šansi koje, na našu nesreću, nismo zabili, tako da je Borac na kraju zasluženo slavio, rekao je Mario Ivanković, trener u stručnom štabu plemića.

Rezultati 22. kola WWIN lige BIH: GOŠK - Posušje 1:1 (Pavković 8ag Kamenar 57), Široki Brijeg - Sloga 0:1 (Vidić 55), Sarajevo - Igman 2:2 (Čataković 85, Hasić 86 - Ramić 72pen, Hebibović 79), Zvijezda - Željezniča­r 2:1 (Vazde 40, Selimović 63ag - Boljević 32), Zrinjski - Borac 0:1 (Vuković 33). Sinoć: Velež - Tuzla City.

Poredak: Borac 55 bodova, Zrinjski 43, Velež 25, Sloga 35, Sarajevo 34, Posušje 30, Široki Brijeg 28, GOŠK 24, Željezniča­r 23, Igman 23, Tuzla City 22, Zvijezda 17.

U prvih 45 minuta nismo ušli kako smo planirali, bili smo nesigurni, posebno u zadnjoj liniji, što je Borac znao iskoristit­i, kaže Mario Ivanković

Posljednje vijesti

Sud BIH potvrdio

je prvostepen­u presudu kojom su Milan Đokić, Branislav Trišić, Zoran Tanasić, Žarko Milanović i Mladen Krajišnik osuđeni na ukupno 12 godina zatvora, dok su Savo Mršić, Milivoje Čobić i Milan Marković oslobođeni optužbi za zločine protiv bošnjačkog stanovništ­va u Janji.

Nakon što je

prvostepen­om presudom osuđen na 11 godina zatvora zbog zločina počinjenih u logoru Uzamnica u Višegradu, Vukadin Spasojević nije pronađen na adresi stanovanja, potvrđeno je za Detektor.

M. P. (1992)

je poginuo prilikom pada na transportn­u traku Površinsko­g kopa Rudnika Dubrave kod Živinica.

Pezeru bronza u Leiriji

Zimsku atletsku sezonu zenički bacač kugle Mesud Pezer okončao je nastupom na Evropskom bacačkom kupu u portugalsk­oj Leiriji, gdje je hicem od 20,58 metara osvojio treće mjesto i bronzanu medalju. Pezeru je ovo bio prvi nastup ove zime na otvorenom, na kojem je prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio Italijan Zane Weir, koji je pobijedio s hicem iz druge serije od 21,55 metara. Weir je ovu dužinu ostvario u posljednjo­j, šestoj seriji, odnosno zadnjim hicem na takmičenju. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Britanac Scott Lincoln s dužinom 20,98 metara, a četvrti je bio Rumun Andrei Rares Toader s 20,43 metra. Pezer je imao vrlo ujednačen nastup po serijama. Tako je u prvoj seriji bacio 20,22, u drugoj 20,44, u trećoj 20,58, u četvrtoj 20,42, u petoj 20,56 te u šestoj 20,55 metara.

 ?? ?? Minimalan je trijumf crveno-plavih
Minimalan je trijumf crveno-plavih
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina