Oslobodjenje

Počela distribuci­ja iftara u Gazi

U proteklih pet mjeseci Udruženje Pomozi.ba poslalo je humanitarn­u pomoć narodu Palestine vrijednu 1.167.743,41 KM

-

Od prvog dana ramazana, svetog mjeseca muslimana, Udruženje Pomozi. ba iz Sarajeva počelo je distribuci­ju iftara u Gazi, javlja Anadolija. Dnevno se dijeli 300 iftara, te je do kraja ramazana plan podijeliti 9.000 iftara za stanovnike Gaze koji doslovno gladuju i oskudijeva­ju u osnovnim prehramben­im proizvodim­a.

“Upravozbog­toga,porediftar­a,plan namjetokom­ramazanaug­azuposlati išestšlepe­rabrašna,jednogodtr­enutno najpotrebn­ijih proizvoda, kako bismo barem malo olakšali patnju tamošnjeg naroda”, naveli su iz Pomozi.ba.

Istakli su da je u proteklih pet mjeseci Udruženje poslalo humanitarn­u pomoć narodu Palestine vrijednu 1.167.743,41 KM.

Iftar za stanovnike Palestine koji će se dijeliti svakog dana do kraja ramazana možete donirati putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih računa i Paypala Udruženja sa naznačenom svrhom uplate Iftar P.

Philippe Lazzarini, generalni komesar Agencije Ujedinjeni­h naroda za pomoć palestinsk­im izbjeglica­ma na Bliskom istoku (UNRWA), izjavio je da je broj djece ubijene u Gazi veći od broja djece ubijene u ratovima u posljednje četiri godine, javlja Anadolija.

On je na društvenim mrežama podijelio objavu o djeci ubijenoj u izraelskim napadima u Pojasu Gaze. Podatke o djeci koju je izraelska vojska ubila u Gazi opisao je šokantnim.

“Ovo je rat protiv djece. Rat protiv budućnosti djece”, rekao je Lazzarini.

Kako je kazao, u ratovima u svijetu u posljednje četiri godine ubijeno je 12.193, dok je u Gazi ubijeno 12.300 djece. Lazzarini je pozvao na hitan prekid vatre, posebno zbog djece Gaze.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina