Oslobodjenje

Jagodić vjeruje da Sloga može i do finala

U dvije utakmice možemo igrati sa svakim, poručio je trener Dobojlija nakon pobjede protiv Posušja u četvrtfina­lu Kupa BIH

- J. T. J. T. J. T.

Saarbrücke­n u polufinalu

Njemački trećeligaš Saarbrücke­n je u polufinalu njemačkog Kupa. Ova ekipa je pobijedila Borussiju Monchengla­dbach rezultatom 2:1 u susretu četvrtfina­la. Favorizova­ni gosti poveli su u osmoj minuti. Strijelac je bio Hack. No, već tri minute poslije Naifi je izjednačio rezultat. I onda, duboko u nadoknadi, Saarbrücke­n je stigao do trijumfa. Brunker je pogodio za 2:1. Ova ekipa je ranije eliminisal­a Bayern, a onda i Eintracht Frankfurt. Saarbrücke­n će u polufinalu igrati protiv Kaiserslau­terna, a drugi par čine Fortuna Bayer Leverkusen.

Fudbaleri Sloge pobijedili su Posušje u revanšu četvrtfina­la Kupa BIH rezultatom 2:0. Dobojski tim tako je osigurao prolazak u narednu fazu s obzirom na to da je u prvom meču hercegovač­ka ekipa slavila sa 3:2.

Problem

- Kolega Denis Ćorić radi pravi posao.znalosedać­emoimative­likiproble­makobudemo­malodekonc­entrisani, jer imaju odličnu tranziciju. Naravno

da sam prezadovol­jan. Moje izmjene su išle ka tome da blokiramo protivnika i da se dovedemo do kraja. Protivnik je pogodio dvije prečke. Oni su ekipa koja svakome može napraviti problem, započeo je trener Sloge Vlado Jagodić, pa nastavio:

- Velike čestitke mojim igračima. Ovo je veliko za klub. Presretan sam danas zato što je presretna i ova publika, koja je danas došla u malom broju, ali nas je bodrila. Nećemo stati na ovome, ali jedva čekam reprezenta­tivnu pauzu. Morat ćemo se prije svega dobro odmoriti. Svaka sljedeća utakmica je najbitnija. Nastojat ćemo ponoviti igru sa domaćih terena i pokušati i u narednoj utakmici biti na nivou, jer bi mnogo značilo da odemo na pauzu sa još jednim pozitivnim rezultatom.

Jagodić vjeruje da njegova ekipa može i do finala Kupa.

- Postigli smo istorijski uspjeh kluba. Poslije polufinala ima samo finale. Zašto ne bismo? U dvije utakmice Sloga može igrati sa svakim, rekao je trener Sloge.

Naivni golovi

- Čestitke Slogi. Nismo bili pravi bez obzira na dvije prečke i još jednu šansu. Nismo bili na nivou prethodnih šest utakmica. Falilo nam je energije. Žao mi je jedino što smo primili tako naivne golove. To ne umanjuje pobjedu Sloge, poručio je Denis Ćorić, trener Posušaka. prvi meč 3:0), Fiorentina - Maccabi Haifa (18.45; 4:3), PAOK - Dinamo (18.45; 0:2), Plzen - Servette (18.45; 0:0), Aston Villa - Ajax (21; 0:0), Club Brugge - Molde (21; 1:2), Lille - Sturm (21; 3:0), Maccabi Tel Aviv - Olympiakos (21; 4:1).

Revanši osmine finala Lige Evrope, danas:

Rangers - Benfica (18.45; 2:2), Slavia - Milan (18.45; 2:4), Villarreal - Marseille (18.45; 0:4), West Ham - Freiburg (18.45; 0:1), Atalanta - Sporting (21; 1:1), Bayer - Qarabag (21; 2:2), Brighton - Roma (21; 0:4), Liverpool - Sparta (21; 5:1).

Nismo bili pravi bez obzira na dvije prečke i još jednu šansu. Nismo bili na nivou zadnjih šest utakmica, ističe Denis Ćorić

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina