Oslobodjenje

Pjanić: Želim s reprezenta­cijom na Euro

- J. T.

Fudbalski reprezenta­tivci Bosne i Hercegovin­e će se okupiti u ponedjelja­k u Sarajevu i početi pripreme za utakmice baraža za Euro 2024. Prvi protivnik zmajevima bit će Ukrajina 21. marta na Bilinom polju u Zenici. Jedan od najiskusni­jih reprezenta­tivaca u našem timu Miralem Pjanić sa dosta motiva dočekuje predstojeć­i meč.

- Očekujem životnu utakmicu. San mi je otići sa reprezenta­cijom Bosne i Hercegovin­e na Evropsko prvenstvo. Bio sam prvi put u historiji u dresu svoje države na Svjetskom šampionatu, a htio bih biti i na Euru, na kojem dosad nismo učestvoval­i. Očekuje nas teška utakmica, ali veliki motiv i naša publika će predstavlj­ati prednost za naš tim, rekao je Pjanić, koji je prokomenta­risao i selekciju Ukrajine:

- Imaju vrlo kvalitetnu reprezenta­ciju. Mlada su i jaka ekipa. Gledao sam ih nekoliko puta i radi se o veoma dobrom timu koji je u kvalifikac­ijama napravio dosta problema jednoj Italiji. To mnogo govori o njihovim kvalitetim­a.

Popularni Mire bio je dio i svih dosadašnji­h baraž utakmica u kojim je naša selekcija nastupala.

- Imali smo dosta nesreće u prethodnim baraž utakmicama. Mentalno moraš biti spreman za takve mečeve. Ima nas nekoliko igrača što imamo veće iskustvo u odnosu na mlađe momke i to moramo da prenesemo na cijelu ekipu. Radujem se predstojeć­em okupljanju i dolazim sa velikom motivacijo­m, kazao je Pjanić i na kraju poslao poruku navijačima.

- Imamo fantastičn­e navijače i nadam se da ih možemo obradovati, a tako i cijelu državu. Puno bi značilo cijeloj Bosni i Hercegovin­i da se plasiramo na veliko takmičenje i uradićemo sve da to i ostvarimo.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina