Oslobodjenje

Vodeći trendovi na Paris Fashion Weeku 2024.

Dizajner Nicolas Ghesquiere u Louvreu je predstavio novu kolekciju za jesen/zimu 2024. i pritom proslavio desetu godišnjicu u Louisu Vuittonu

-

Veliko finale svjetskog modnog kalendara već je tradiciona­lno vezano uz Pariz, francusku prijestoln­icu mode koja često predvodi u postavljan­ju vodećih trendova. U pariskom Louvreu, dizajner Nicolas Ghesquiere tako je predstavio novu kolekciju za jesen/ zimu 2024. i pritom proslavio desetu godišnjicu u Louisu Vuittonu. Dizajner koji je za ovu modnu kuću debitirao u martu 2014. godine, tokom desetljeća na toj poziciji uveliko je pomogao oblikovati pojam ženske mode Louisa Vuittona kakav nam je poznat i dan-danas. Zapravo, mogli bismo reći kako je kolekcija na ovogodišnj­oj pariskoj Sedmici mode samo još jedan dodatak njegovom ionako opsežnom popisu revolucion­arnih radova.

Sedmica mode u Parizu bila je savršena prilika da brojni poznati budi viđeni. Ali vladao je i interes za nove kolekcije za jesen/zimu 2024. poznatih modnih kuća. Svojim je lookom na pariskoj sedmici mode oduševila i glumica Penelope Cruz koja se za predstavlj­anje Chanel kolekcije za jesen/zimu 2024. odlučila za kožni outfit. Nosila je elegantnu žutu bluzu s cijelim ovratnikom, dok je kožnu suknju francuskog brenda savršeno iskombinir­ala na jaknu od istog materijala. Outfit je upotpunila crnim platforma sandalama na visoku petu, efektnim kaišem te crnom Chanel torbicom.

Na predstavlj­anju nove kolekcije modne kuće Louis Vuitton, koje je pratila iz prvog reda, poglede je zanimljivi­m modnim odabirom privlačila glumica Cate Blanchett. Blistala je u kožnim hlačama užeg kroja i crnim salonkama, a u fokusu je bila njezina voluminozn­a plava bluza od recikliran­e tkanine.

 ?? ?? Monohromat­ska kreacija
Monohromat­ska kreacija
 ?? ?? Nicolas Ghesquiere
Nicolas Ghesquiere

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina