Oslobodjenje

Milisavlje­vić napustio klupu Zvijezde 09

Dosadašnji trener tima iz Etno-sela Stanišići morao je odstupiti s te pozicije zbog zdravstven­ih problema

- J. T. J. T.

Nova sramota

Juniorska fudbalska reprezenta­cija BIH remizirala je protiv Norveške sa 2:2. Bh. selekcija je povela u 13. minuti, pogodio je Mustafić za 0:1, što je bio rezultat prvog dijela. No, u 62. minuti Nypan je izjednačio rezultat, da bi svega tri minute poslije Egeli pogodio za potpuni preokret. Uspjela je BIH u 90. minuti izjednačit­i rezultat na 2:2 - strijelac je bio Bejdić. Ovo znači da su juniori ostali bez šansi za Euro, jer imaju samo jedan bod poslije dva kola. Još jedna sramota bh. fudbala, za koju selektor Dubravko Orlović neće odgovarati, jer je na poziciju postavljen zato što je Hrvat iz Zrinjskog, a da li je stručan, to je manje važno.

Darko Milisavlje­vić napustio je FK Zvijezda 09 i neće voditi ekipu u nastavku sezone.

Zahvalnost

Dosadašnji strateg posljednje­plasirane ekipe na tabeli WWIN lige Bosne i Hercegovin­e odluku je pojasnio u saopštenju, a razlozi su zdravstven­e prirode.

- Većina sportske javnosti u Srbiji i BIH nije bila upućena u moje zdravstven­o stanje, a zbog porodice i sebe držali smo što dalje od javnosti. Novi zdravstven­i problemi desili su se u srijedu, 20. marta, u toku reprezenta­tivne pauze. Po preporuci ljekara UKC Kragujevac, u narednom periodu neću moći da se bavim poslom koji najviše volim. Ovom prilikom upućujem zahvalnost doktorima u Bijeljini, doktorima UKC Kragujevac i, naravno, svim zaposlenim­a u FK Zvijezda 09, ljudima koji vode klub, bivšem, a i sadašnjem stručnom štabu, igračima, FK Radnički 1923 i prijatelji­ma iz fudbala na riječima podrške za mene i moju porodicu. Posebna zahvalnost porodici Jović, Luki i Milanu, poručio je Milisavlje­vić, te dodao:

- Svojim igračima želim da se bore do kraja, da probaju nemoguće i da znaju da kako u životu tako i u sportu, predaja nikada nije opcija. Hvala svim klubovima u BIH na toplim dobrodošli­cama i poštenoj borbi. Iako stranac, nikada se tako nisam osjećao. Puno pozdrava i Bog vam dao zdravlja i sreće.

Svojim igračima želim da se bore do kraja, da probaju nemoguće i da znaju da kako u životu tako i u sportu predaja nije opcija

Naredni meč

Zvijezda nije objavila ko će voditi ekipu nakon odlaska Milisavlje­vića, a naredni meč tim igra u subotu protiv Širokog Brijega na domaćem terenu. Vjerovatno će na klupi tima iz Etno-sela Stanišići biti dosadašnji Milisavlje­vićevi pomoćnici Predrag Marić i Marko Mićović.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina