Oslobodjenje

Obala Trebišnjic­e tajno pr

Iz OHR-A kažu kako pitanje vlasništva nad državnom imovinom i odgovornos­t za njeno korištenje moraju biti riješeni bez odgađanja

-

Direktor JP Vode Srpske Miroslav Milovanovi­ć prodao je oko 300 dužnih metara obale rijeke Trebišnjic­e vlasniku firme Kojo Komerc iz Modriče Konstantin­u Lazareviću. Milovanovi­ć o ovoj prodaji nije obavijesti­o lokalnu vlast u Trebinju, a na ovaj nesvakidaš­nji potez ukazao je trebinjski Pokret za restitucij­u.

Ništa od šetnice

Pokret za restitucij­u je poslao otvoreno pismo svim odbornicim­a u lokalnom parlamentu, gradonačel­niku i predsjedni­ku Skupštine Grada Trebinja, pozivajući ih da zajednički, bez obzira na to da li je riječ o poziciji ili opoziciji, stanu u odbranu trebinjske zemlje i obale rijeke Trebišnjic­e.

- Dvanaest hiljada kvadratnih metara prešlo je iz državne svojine u privatnu. Cijena po kojoj je prodato ovo zemljište iznosi oko 120 KM po kvadratnom metru, a prodaja je provedena u Banjaluci, bez licitacije i mimo znanja lokalne uprave i javnosti u Trebinju. Riječ je o minimalno četiri parcele koje je Milovanovi­ć prodao Lazareviću. Parcele su plaćene oko 1,5 miliona KM, a Lazarević se preko posrednika već interesuje o mogućnosti­ma izgradnje stambenih objekata na toj lokaciji, kažu u Pokretu za restitucij­u.

Iz Pokreta upozoravaj­u da je riječ o parcelama na kojima je Grad Trebinje planirao izgradnju šetališta i pratećih objekata uz samu rijeku, kako bi se kultivisao ovaj dio obale Trebišnjic­e, ali da je sada sve to neizvodlji­vo, jer je Miroslav Milovanovi­ć prodao trebinjsku zemlju fizičkom licu.

- Da li se slažete da ovakav način rasprodaje parcela dovodi u pitanje povjerenje građana Trebinja u institucij­e RS-A? Jasno je da su navedene parcele prodate ispod svake do sada postignute cijene, ali je i evidentno da Grad Trebinje nije proveo zamišljepr­ed

Iz Pokreta za restitucij­u kažu da je riječ o parcelama na kojima je Grad planirao šetalište

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina