Oslobodjenje

Jačanje digitalnih vještina preduzetni­ca

We.circular dolazi kao odgovor na potrebe WE u Dunavskom regionu, a finansira se iz programa Evropske komisije

-

Načelnik Odjela za EU i projekte Vanjskotrg­ovinske komore BIH Amir Hujić učestvovao je na kick-off događaju Jačanje digitalnog i industrijs­kog kapaciteta za održivu tranziciju žena preduzetni­ca u Dunavskom regionu po principima cirkularne ekonomije, koji je održan u bugarskoj Varni.

Smjernice

Događaj je organizova­la Regionalna razvojna agencija za preduzetni­štvo i inovacije - Varna (RAPIV) u okviru projekta We.circular, koji se finansira iz regionalno­g programa Evropske komisije za Dunavski region.

Učesnicima događaja su predstavlj­ene, između ostalog, dobre prakse iz

Rumunije i Bugarske i projektne metodologi­je i smjernice koje su veoma važne za razumijeva­nje i provođenje projektnih aktivnosti.

Glavni cilj projekta We.circular je povećati digitalne i poslovne vještine žena preduzetni­ca (WE) podržavaju­ći WE iz Dunavskog regiona za 4.0 industrijs­ku tranziciju uz ispunjavan­je aspekata cirkularne ekonomije. To će se postići kroz bolje integrisan­e politike i inovativna praktična rješenja.

We.circular dolazi kao odgovor na specifične potrebe WE u Dunavskom regionu da se kroz projektne transnacio­nalne aktivnosti fokusira na identifika­ciju potreba i izazova sa kojima se žene preduzetni­ce suočavaju na njihovom putu ka digitalnoj tranziciji.

Projekt je okupio 15 partnera i 11 pridružnih partnera iz 12 zemalja regiona

Partneri

Projekt je okupio 15 partnera i 11 pridružnih partnera iz 12 zemalja regiona (Bugarska, Austrija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Slovenija, Mađarska, Rumunija, Slovačka, Moldavija, BIH i Srbija). Iz BIH u ovom projektu, pored VTKBIH, status projektnog partnera ima i Ekonomski fakultet Univerzite­ta u Sarajevu.

 ?? ?? Predstavlj­ene su dobre prakse iz Rumunije i Bugarske
Predstavlj­ene su dobre prakse iz Rumunije i Bugarske

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina