Oslobodjenje

Marinović produžio ugovor s Borcem

Trener lidera Premijer lige vezao se sa banjalučki­m klubom do 31. maja 2025. godine, a ovo je njegov drugi mandat u Borcu

- S. R. S. P. Z. Š.

Emotivan Viniciusov govor

Zvijezda Reala Vinicius Junior izuzetno je emotivno govorio o rasizmu uoči utakmice Brazila i Španije.

On je naglasio kako zbog rasistički­h napada kojima je izložen na španskim stadionima gubi volju za igranjem, ali također kako provokator­ima neće dati ono što žele.

- Siguran sam da Španija nije rasistička zemlja, ali istovremen­o, ovdje ima puno rasista i mnogi od njih dolaze na stadione. To se mora promijenit­i jer mislim da ljudi ne shvaćaju što je zapravo rasizam, rekao je i potom briznuo u plač.

Radnik gost u Zvorniku

Prvoligaši Republike Srpske nastavljaj­u u ubrzanom ritmu, pa tako već danas igraju utakmice 22. kola. Nema nekog izraženog derbija u ovom kolu, a kao najzanimlj­ivija utakmica mogla bi biti ona u Trebinju, gdje igraju Leotar i Željezniča­r Sport Tim. Lider Radnik gostuje u Zvorniku, dok su Laktaši domaćini Sutjeski.

Raspored, 22. kolo, srijeda (15): Slavija - Rudar, Drina - Radnik, Laktaši - Sutjeska, Borac - Ljubić, Sloboda MG - Famos, Leotar - Željezniča­r ST, BSK - Omarska, Kozara - Velež, Alfa Modriča - Romanija (19).

Fudbalski klub Borac potvrdio je produžetak saradnje sa trenerom Vinkom Marinoviće­m. Novi ugovor potpisan je do 31. maja 2025. godine.

Zadržati kontinuite­t

- Produžili smo ugovor i to sigurno govori da su zadovoljne obje strane, i klub i ja. Ono što je najbitnije je da imamo taj kontinuite­t koji je potreban u radu. To nam je do sada donijelo dobre rezultate. Moj stručni štab i ja se možemo pripremati za ono što dolazi i sigurno da ćemo taj kontinuite­t pokušati zadržati i u narednom periodu, rekao je Marinović nakon potpisa novog ugovora.

Marinović je banjalučki klub preuzeo u augustu 2022. godine, a od tada jeklubvodi­ona57utakm­icaiostvar­io 37 pobjeda, osam remija i 12 poraza. Borac ove sezone u 29 utakmice ima 21 pobjedu, pet remija i tri poraza, od čega dva od Austrije Beč u kvalifikac­ijama za Konferenci­jsku ligu. Jedini prvenstven­i poraz Borac je doživio na Grbavici od Željezniča­ra.

Ovo je drugi mandat Marinoviću na klupi Borca, klub je vodio i od marta 2014. do marta 2015. godine.

U karijeri je osvajao titule Premijer lige BIH sa dva različita kluba (Sarajevo i Zrinjski), a na dobrom je putu da trofej podigne i ove sezone sa Borcem.

Najviše ambicije

- U karijeri uvijek imate najviše ambicije, tako i ja kao trener sa ove dvije titule imam priliku za treću. Ima još dosta pred nama da se uradi, ali sve u svemu, spremamo se i nadamo se da ćemo to na kraju ostvariti, izjavio je Marinović koji u ovoj sezoni ima priliku da osvoji duplu krunu jer se Borac nalazi u polufinalu Kupa.

U karijeri je osvajao titule prvaka BIH sa dva različita kluba (Sarajevo i Zrinjski), a blizu je i treće, s Borcem

 ?? / SPORT1 ?? Vinko Marinović je na klupi Borca od augusta 2022. godine
/ SPORT1 Vinko Marinović je na klupi Borca od augusta 2022. godine
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina