Oslobodjenje

Hajduk planira dovesti Antu Rebića na Poljud

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezenta­tivac nalazi se na izlaznim vratima u turskom Bešiktašu

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ S. R.

Hajduk želi Antu Rebića (30), objavio je turski medij Takvim, a prenosi Fotomac. Nekadašnji hrvatski nogometni reprezenta­tivac je u ljeto 2023. iz Milana kao slobodan igrač stigao u Bešiktaš. Dosad je upisao 23 službena nastupa, ali svega 691 minutu na terenu.

Santos ga izbacio

Postigao je jedan gol i ostvario pet asistencij­a, no turski mediji su 11. marta pisali da ga je portugalsk­i trener Fernando Santos izbacio iz ekipe zato što je, navodno, izazvao nemir.

Prema podacima Transferma­rkta, Rebić je s klupe ili tribina pratio zadnjih pet prvenstven­ih utakmica Bešiktaša. Turski mediji, koji se dosad nisu pokazali previše tačnim izvorima informacij­a, navode da Rebić igra ispod očekivanja u Bešiktašu, s kojim ima ugovor do ljeta 2025, prenosi hrvatski portal Index.

Transferma­rkt mu vrijednost procjenjuj­e na 3,2 miliona eura. Takvim navodi da Hajduk prati situaciju i želi hrvatskog krilnog napadača dovesti u ljetnom prelaznom roku. Ističu da Rebić iduće sezone neće biti u Bešiktašu i zato turski klub ne bi pravio probleme pri njegovom odlasku.

Rebić je u karijeri nastupao za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig,

Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. S Eintrachto­m je pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača osvojio njemački kup 2018, dok je s Milanom 2022. bio prvak Serie A.

Igrajući za hrvatsku reprezenta­ciju, Rebić je sakupio 42 nastupa i tri pogotka te ima srebro sa Svjetskog prvenstva 2018. Međutim, nije za nju igrao od 2021. i Evropskog prvenstva, nakon kojeg je kritikovao selektora Zlatka Dalića.

Rođen u Splitu

Rebić je iz Imotskog, rođen je u Splitu, a zanimljivo je da nikada nije igrao za Hajduk. Umjesto bijelog, na seniorsku pozornicu popeo se u dresu RNK Split, koji je 2011. igrao Evropsku ligu. Kada je u Dugopolje stigao slavni Fulham, tada 17-godišnji Ante ušao je s klupe i nagovijest­io uspješnu karijeru.

Hajduk se u aktuelnoj sezoni Supersport HNL-A bori s Rijekom i Dinamom za naslov prvaka, njegov potencijal­no prvi nakon 2005. godine. Splitski klub je ove godine već doveo dva velika reprezenta­tivna igrača, a to su Ivan Perišić, koji se oporavlja od povrede koljena i koji će tek za iduću sezonu biti potpuno spreman, te Josipa Brekala, koji je stigao na posudbu iz Fiorentine.

Splitski klub je ove godine već doveo dva velika imena Ivana Perišića i Josipa Brekala

Posljednje vijesti

Sekretar ukrajinsko­g vijeća

za sigurnost Oleksij Danilov smijenjen je s te funkcije, a zamijenio ga je šef inostrane obavještaj­ne agencije Oleksander Litvinenko, prema odluci predsjedni­ka Volodimira Zelenskog.

Specijalna izvjestite­ljica Ujedinjeni­h

naroda za Palestinu Francesca Albanese izjavila je da postoje opravdani razlozi da se smatra da je Izrael prekoračio prag izvršenja genocida nad Palestinci­ma u Gazi.

Jordan je objavio

da su u posljednja dva dana poslali 73 kamiona humanitarn­e pomoći u Pojas Gaze preko graničnog prelaza s Palestinom, mosta “Kralj Husein”.

Nijemci sude u Hrvatskoj

Hrvatski nogometni savez objavio je službeni popis sudija za 28. kolo HNL-A, a prvi put u historiju utakmicu hrvatske lige sudit će njemačke sudije.

Nakon što je buknula afera VAR leaks, HNS je odlučio da će do kraja sezone sve derbije konkurenat­a za naslov - Rijeke, Hajduka i Dinama - voditi elitni strani arbitri.

Tako će derbi Hajduka i Dinama na Poljudu u subotu voditi Daniel Siebert (39) iz Njemačke, a pomoćnici će mu biti Jan Seidel, Rafael Foltyn i Timo Gerach. U VAR sobi će također sjediti Nijemci - Johann Pfeifer i Michael Emmer.

Seibert je vrhunski njemački sudija koji u karijeri ima 13 utakmica u Ligi prvaka, 16 u Evropskoj ligi, a sudio je i tri utakmice na Euru 2021.

HNS još nije objavio ko će suditi utakmicu polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama 3. aprila.

 ?? ?? U Istanbul je stigao kao veliko pojačanje iz Milana
U Istanbul je stigao kao veliko pojačanje iz Milana
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina