Oslobodjenje

Hakerski napad n

Nedostupno­st se podudarala s izjavom ruske hakerske skupine Cyber Army Russia Reborn da će pokrenuti kampanju napada

- JADRANKA DIZDAR, ZAGREB

“Ima tu i nekoliko interesant­nih imena, iznenađenj­a, nezavisnih kandidata koji su s nama, primjerice, profesoric­a Alemka Markotić, ravnatelji­ca Infektivne klinike ‘Fran Mihaljević’. S nama je i bivši načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske general Josip Lucić, s nama je i Tomislav Zadro, maloljetni vukovarski branitelj, sin legendarno­g heroja Vukovara Blage Zadre. Ima tu, naravno, i novih imena tako da su liste, kao i uvijek u HDZ-U, popunjene s našim partnerima, ali i s jednom dobrom kombinacij­om iskustva i mladosti koja će dati novi impuls za ponovno obnavljanj­e povjerenja hrvatskih birača”, rekao je Plenković.

Stupovi programa u idućih pet godina su: Uspješna Hrvatska, Vitalna Hrvatska, Pravedna Hrvatska, Održiva Hrvatska i Suverena Hrvatska. Među ostalim, žele rast standarda građana. Jamče da će prosječna plaća najmanje biti 1.600 eura, minimalna bruto plaća 1.250 eura, podići će mirovinu na najmanje 750 eura, otvoriti 125.000 radnih mjesta, a najavljen je i godišnji dodatak za umirovljen­ike. Što o svemu misle birači, bit će poznato 17. sljedećeg mjeseca.

Izvršen je cyber napad na web stranicu predsjedni­ce Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, a hakeri najavljuju nove napade, javlja Anadolija.

Hakeri su napali službenu stranicu predsjedni­ce Republike Slovenije koja je sada ponovno dostupna. SI-CERT je potvrdio da se ne radi o upadu u sustav, već samo o usporavanj­u te da su podaci sigurni. Ured predsjedni­ce Republike Nataše Pirc

Musar saopštio je da je web stranica privremeno bila nedostupna zbog poremećaja u radu.

“Zajedno s nadležnim službama otklanjamo zapreku i molimo za razumijeva­nje”, naveli su iz Ureda i dodali da su ih nadležne službe obavijesti­le o prekidu rada.

Stranica je bila nedostupna do večeri u srijedu. Nedostupno­st se podudara s izjavom ruske hakerske skupine Cyber Army Russia Reborn

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina