Oslobodjenje

Zenički privredni sajam vraća se u svoj grad

ZEPS će se ove godine održati od 1. do 5. oktobra, a organizato­ri vjeruju da će sajmu vratiti staru slavu

- A. P.

Najveći i najznačajn­iji sajam u Bosni i Hercegovin­i, Zenički privredni sajam - ZEPS 2024. bit će održan u Zenici od 1. do 5. oktobra ove godine.

Brend

Tim povodom u petak je potpisan sporazum o saradnji povodom organizova­nja Zeničkog privrednog sajma 2024. te ponovnog pokretanja ove tradiciona­lne privredne manifestac­ije.

Sporazum su potpisali gradonačel­nik Zenice Fuad Kasumović i direktor privrednog društva TAPAS Zenica Elvir Ajanović, koji je organizato­r i nositelj licence za organizaci­ju sajma, a supotpisni­ci su u ime Javnog preduzeća za upravljanj­e i održavanje sportskih objekata direktor Nedim Talić, te u ime Zeničke razvojne agencije ZEDA Senad Pašalić, direktor Agencije.

- Privredni sajam ZEPS je brend Zenice i sve smo učinili da sajam ponovo oživi. Licencu za organizaci­ju sajma su bili otkupili slovenački fondovi, a sada je licencu od njih otkupio zenički privrednik Elvir Ajanović. On je došao u Gradsku upravu sa prijedlogo­m da obnovimo ovu značajnu privrednu manifestac­iju, što smo mi prihvatili, s ciljem da se ZEPS vrati u naš grad, kazao je Kasumović.

Cilj potpisanog sporazuma je stvaranje pretpostav­ki i pozitivne atmosfere za razvoj poduzetniš­tva, podsticanj­e novih inicijativ­a, lokalni ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta. Također, naglasak je na pozivanju privrednih subjekata i promociji grada Zenica kao lokalne zajednice koja podržava i promoviše privredni i ekonomski razvoj.

- Pred nama je mnogo posla, ali vjerujem da ćemo ZEPS-U vratiti staru slavu, poručio je Ajanović.

Izlagači

Inače, ZEPS je uvijek privlačio značajan broj domaćih i stranih izlagača.

- Do sada je sajam okupio čak 12.122 izlagača, uz impresivnu posjećenos­t od blizu 1,5 miliona posjetitel­ja, čime je potvrđen njegov status ključnog događaja u BIH za unapređenj­e ekonomskog rasta i razvoja, saopćio je nedavno Organizaci­oni odbor sajma ZEPS 2024.

Podsticanj­e novih inicijativ­a, lokalni ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta ciljevi su organizova­nja sajma

 ?? ?? Centralno mjesto za privrednik­e koji žele nove poslovne mogućnosti
Centralno mjesto za privrednik­e koji žele nove poslovne mogućnosti

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina