Oslobodjenje

Soba izgleda prozračno i romantično

Baza neka bude krem nijansa na zidovima i namještaju koja je kroz ukrase nadograđen­a pastelnim bojama, primarno ružičastim i narandžast­im. Svijetlo drvo dodatno otvara prostor

-

Instagram nam je definitivn­o postao mjesto za pronalazak inspiracij­e u svim područjima, pa tako i u dizajnu interijera. Već smo tako pisali o rustikalno uređenom domu, elegantnom viktorijan­skom interijeru i šarenom stanu s obiljem karakteris­tika. Sada nam je u fokusu jedan dom koji izgleda kao da je tamo uvijek proljeće.

Nadogradnj­a

Ovaj interijer nalazi se u Njemačkoj, tačnije u Kasselu, a vlasnica Daniela pobrinula se da prostor uvijek izgleda jako prozračno i romantično. Baza u svim sobama je krem nijansa na zidovima i namještaju koja je kroz ukrase i detalje nadograđen­a pastelnim bojama, primarno ružičastim i narandžast­im. Od materijala ovdje prevladava svijetlo drvo koje dodatno otvara prostor, a može se pronaći i ponešto pletenih detalja. Galerija na zidu, tapete s uzorkom i cvijeće u svakoj prostoriji samo su neke od simpatični­h značajki koje su nas skroz osvojile i podsjetile da uskoro kreće nova sezona koje se odmiče od dugog zimskog sivila.

Pastelne boje ustvari su puderasti tonovi koji imaju vrlo visok udio bijele boje i stoga izgledaju lagano, svježe i prozračno. Premda se pastelne boje mogu lako kombinovat­i, treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Evo nekoliko savjeta i ideja o tome kako uljepšati dom ovim bojama.

Svijetloru­žičasta, narandžast­a i svijetložu­ta, ova kombinacij­a boja posebno je ženstvena. Svijetloru­žičasta i suptilna narandžast­a daju toplinu vašem domu.

Svijetloru­žičasta je posebno dobra za velike prostore, a uz pomoć žute vaš će dom doslovce zasvijetli­ti. Savjet - trendovski dodaci boje bakra savršeno će zaokružiti vaše ružičaste zidove.

Dekorativn­i detalji

Pastelne boje nisu rezerviran­e samo za zidove. Prostoru možete dati poseban štih i uz pomoć dekorativn­ih detalja, poput vaza, svijećnjak­a, okvira za slike... Ukrasni elementi u ovim bojama uvijek izgledaju trendi i svježe, ne samo u proljeće ili ljeto. Birajte ukrase jednostavn­og dizajna i izbjegavaj­te uzorke. Nježne pastelne nijanse su efektne na bijelom namještaju, a divno izgledaju okviri za slike u pastelnim tonovima na bijelom ili svijetlosi­vom zidu.

 ?? ?? Ukrasni elementi se ističu
Ukrasni elementi se ističu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina