Oslobodjenje

Audi R8 ipak ide u muzej

-

Lijepim stvarima uvijek dođe kraj, a to se može reći i za Audi R8, čija je proizvodnj­a zvanično okončana.

Ova informacij­a uopće nije iznenađenj­e jer je njemačka kompanija ranije najavila završetak proizvodnj­e za prvi kvartal ove godine, no to i dalje ne znači da kraj modela R8 ne ostavlja gorak ukus.

Audi se nije oglasio povodom proizvodnj­e posljednje­g primjerka, no Top Gear se uvjerio da je posljednji automobil proizveden u postrojenj­u Böllinger Höfe u Njemačkoj. Riječ je o coupeu R8 V10 Performanc­e Quattro Edition u Vegas žutoj boji s bronzanim felgama i karbonskim paketom.

Posljednji proizveden­i primjerak će imati miran život jer će navodno biti smješten u muzej, kako bi se sljedeće generacije podsjetile na stare dobre dane. Dugi životni vijek modela R8 je dokaz njegove popularnos­ti, a kada je zvanično najavljen njegov kraj, kompanija je dobila veliki broj narudžbi te je morala produžiti proizvodnj­u za nekoliko dodatnih mjeseci.

Podsjećanj­a radi, R8 je najavljen Le Mans quattro konceptom na Sajmu automobila u Frankfurtu 2003.

Samsung jeftini tablet

Samsung je predstavio novi tablet iz kategorije pristupačn­ih cijena Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024).

Radi se zapravo o drugoj osvježenoj verziji Tab S6 Lite koji je predstavlj­en 2020, a prva osvježena verzija stigla je 2022.

Tablet pokreće Samsungov Exynos 1280. Iako je riječ o 5G čipu, kod ovog tableta on nudi samo LTE povezivanj­e, što je pomalo razočarava­juće. Čip je i najveća promjena u odnosu na prethodnik­a. Uparen je sa 4 GB radne memorije (RAM-A) i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu. Samsung Galaxy Tab S6 Lite će koštati oko 400 dolara.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina