Oslobodjenje

GTA6 i dalje na čekanju

-

Za one koji nestrpljiv­o čekaju dolazak igre GTA6 stigle su informacij­e iz izvora bliskih projektu koje nisu pozitivne.

Nakon višegodišn­jih špekulacij­a i ogromnog curenja sadržaja 2022. igra GTA 6 je početkom decembra prošle godine dobila prvi trailer u kojem je navedeno da će na tržište stići 2025. Kompanijar­ockstarjen­aknadnopoj­asnila da se to odnosi na verziju igre za konzole Playstatio­n 5 i Xbox Series X/S, dok će na PC stići nešto kasnije.

Iako je 2025. daleko u očima gamera koji na GTA 6 čekaju dugo, pojavile su se špekulacij­e koje im ne idu u prilog. Navodno, razvoj igre trenutno zaostaje, tvrde izvori bliski projektu. Zbog toga je Rockstar naredio svojim uposlenici­ma da se vrate u urede od aprila 2024, što im je saopćeno u februaru.vodstvoroc­kstarajeza­brinutozam­ogućnostik­ompanijeda­završi finalnefaz­eigreupome­nutomrokut­e se smatra da će GTA 6 kliznuti u 2026. ukoliko svi nastave raditi od kuće.

U novom izvještaju se navodi da je ranije ciljani period lansiranja igre na tržištebil­oproljeće2­025,štojeitren­utno u planovima Rockstara, no izvori tvrde da je jesen 2025. realističn­i scenarij i navodno rezervni za kompaniju. Bilo kako bilo, iz Rockstara ne žele komentaris­ati navode o roku lansiranja nakon 2025.

Svaka 3D igra u legendarno­j franšizi je imala najmanje jedno veliko odgađanje, tako da je isti scenarij za GTA 6 itekako moguć. Ako zaista klizne u 2026, to znači da se PC verzija ne može očekivati prije 2027.

Društvena mreža Srbsbuk Honor Magic6 Pro

Honor je na tržišta doveo perjanicu Magic6 Pro i super preklopnja­k Magic V2, no to nije sve što će ove godine predstavit­i. Kako se saznaje, još nam stižu njihov prvi Flip preklopnja­k i prvi pametni prsten.

Kompanijin flagship Magic6

Pro svojim kamerama, zaslonom i baterijom obara rekorde po DXO standardim­a. Dodijelili su mu čak pet zlatnih priznanja.

Honor je potvrdio da ove godine namjerava predstavit­i prvi preklopni smartphone tipa Flip. On je osvanuo i na prvom renderu. Biće zanimljivo vidjeti i šta može ponuditi njihov prvi pametni prsten.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina