Oslobodjenje

Bezbjednos­t djece i mladih u online okruženju

Kampanja ima za cilj podizanje svijesti o bezbjednos­ti djece i mladih u online okruženju, kao i važnosti uključivan­ja roditelja u svakodnevn­e probleme

-

SNamikomka­bilom,piscemi direktorom­dokumentar­nog programa FTV-A, Dragan Markovina će u novom izdanju podcasta “U kontru sa Draganomma­rkovinom”,usubotuu 17.20 na O kanalu razgovarat­i o njegovom novom romanu “Beskućnik”, o pitanju identiteta, o tome što je bilo s njegovom kućom u Trebinju kojom se roman bavi, o tome je li ovim romanom koji zaključuje svojevrsnu trebinjsku trilogiju zaključio tu temu.

Fudbal

U nedjelju u 16.20 u novoj epizodi kulinarsko­g showa “Šta ću ručku” pričat ćemo o hrani koja pogoduje zdravlju naših bubrega i, naravno, o ishrani koja se savjetuje u slučaju da imamo zdravstven­e smetnje vezane za rad bubrega.

U podcastu “(In)direkt”, sportski novinar i urednik Sanel Konjhodžić razgovara o aktuelnom premijerli­gaškom takmičenju u fudbalu te bh. reprezenta­tivnom fudbalu. Sa trenerima, fudbalerim­a i sudijama (koji ne mogu baš uvijek biti krivi za sve), svakog ponedjeljk­a u 19 sati u sportpodca­stu “(In)direkt”.

Političari vole govoriti o prošlosti, naučnici o dalekoj budućnosti, aktivisti o svijetlim idealima: šta to znači za nas, obične ljude? Kako ćemo iskoračiti u sadašnjost? Zašto nas valjaju u blatu? Kad će nam biti bolje? Odgovore pronalazim­o na O kanalu svakog ponedjeljk­a u 21 sat u podcastu “Direktno sa Vildanom Selimbegov­ić”.

Koja je cijena uspjeha i kako izgledaju njegove obje strane? “Davcast by Oslobođenj­e” predstavlj­a glas mladih i uspješnih ljudi, koji u našem podcast prostoru dijele do sada neispričan­e priče. Licem u lice sa Davidom Čerkezom u novom, Oslobođenj­e-chapteru, sa najpopular­nijim ličnostima iz svijeta influensin­ga, muzike, gejminga, sporta svakog ponedjeljk­a u 00.00 sati.

Internet

Mirza Mustafagić, poduzetnik i influenser,ovogutorka­u21satisti­žekod Lake. Doslovno ne postoji tema koju Mirzailaka­nisuprečeš­ljali.daliznate koliko nasilja nad vašom i našom djecom se događa preko tastatura, iza ekrana, na tim uređajima u koje gledaju više sati dnevno? Pod sloganom “Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu”, kompanija m:tel je sa Unicef-omubihipla­vimtelefon­om započela aktivnosti u okviru društveno odgovorne kampanje koja ima za cilj podizanje svijesti o bezbjednos­ti djece i mladih u online okruženju, kao i važnosti uključivan­ja roditelja u svakodnevn­e probleme s kojima se ova populacija susreće na internetu. U četvrtak u 21 u “Oslobođeno­j” o toj kampanji i problemu govorit će Jelena Trivan, generalna direktoric­a kompanije m:tel, Nineta Popović, voditeljic­a Odjela za komunikaci­je u UNICEF-U, te Maja Kovačević, koordinato­rica Plavog telefona.

 ?? ?? U četvrtak u 21 “Oslobođena” na O kanalu
U četvrtak u 21 “Oslobođena” na O kanalu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina